Τα Ολύμπια Νέα

Τοπικά Νέα

«Ανοίγει» η συζήτηση για την άρδευση

Τη Δευτέρα σύσκεψη στο Αιγίνιοaliakmonas

Για το σημαντικό θέμα της άρδευσης της δεξιάς όχθης του Αλιάκμονα θα πραγματοποιηθεί η πρώτη σύσκεψη στο Αιγίνιο, με τη συμμετοχή των Αντιπεριφερειαρχών Ημαθίας Κώστα Καλαϊτζίδη και Πιερίας Σοφίας Μαυρίδου, των Δημάρχων Αλεξάνδρειας Παναγιώτη Γκυρίνη, Βεροίας Κώστα Βογιαρζίδη και Πύδνας Κολινδρού Βαγγέλη Ευάγγελου.

Στην σύσκεψη, έχουν κληθεί επίσης, ο Διευθυντής των φραγμάτων της ΔΕΗ στον Αλιάκμονα Αλέξανδρος Καραγιαννίδης και η εταιρεία Υετός Α.Ε..
Κατά τη συνάντηση των φορέων αναμένεται να εξετασθεί διεξοδικά η δυνατότητα συνεργασίας τους για την υποβολή ενιαίας πρότασης ένταξης στο πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020 του έργου της άρδευσης, που θα αφορά τις Δημοτικές Ενότητες Βεργίνας, Μελίκης και του συνόλου του Δήμου Πύδνας Κολινδρού .
Παράλληλα, θα εξεταστεί η δυνατότητα επικαιροποίησης της υπάρχουσας μελέτης για τη μεταφορά νερού από τον Αλιάκμονα ως το Κίτρος και την κατασκευή φραγμάτων – λιμνοδεξαμενών στα ρέματα «Ντεπόνιτσα» και «Κρασοπούλι»
Η σύσκεψη έχει οριστεί για τις 12 το μεσημέρι στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Πύδνας Κολινδρού στο Αιγίνιο
Όσον αφορά το πρόγραμμα, θα ξεκινήσει με σύντομους χαιρετισμούς και τοποθετήσεις των Αντιπεριφερειαρχών Πιερίας και Ημαθίας και των Δημάρχων Αλεξάνδρειας των τριών δήμων
Στη συνέχεια θα ακολουθήσει εισήγηση – παρουσίαση από την εταιρία ΥΕΤΟΣ α.ε., της υφιστάμενης κατάστασης και των απαιτούμενων δράσεων και ενεργειών για την άρδευση των περιοχών της δεξιάς όχθης του Αλιάκμονα, ενώ παρουσίαση στοιχείων θα γίνει και από τη ΔΕΗ α.ε.
Η συνάντηση θα ολοκληρωθεί με τοποθετήσεις και συζήτηση, η επόμενη σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί στις αρχές του φθινοπώρου, στη Μελίκη του Δήμου Αλεξάνδρειας.