Τα Ολύμπια Νέα

Τοπικά Νέα

Απέκτησε κανονισμό

Καταφύγιο τουριστικών σκαφών Πλαταμώνα1

Η «Πολιτεία», με αφορμή τον νέο κανονισμό που απέκτησε το λιμάνι του Πλαταμώνα, «θυμάται» τις δεσμεύσεις του τότε υπουργού Τουρισμού κατά την τελετή εγκαινίων…

Ακριβώς 7 χρόνια μετά τα εγκαίνια του (από τον τότε υπουργό Τουρισμού της κυβέρνησης Καραμανλή, Κώστα Μαρκόπουλο), έφτασε το πλήρωμα του χρόνου για το καταφύγιο τουριστικών σκαφών Πλαταμώνα, να αποκτήσει Ειδικό Κανονισμό Λειτουργίας!

Η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού Έλενα Κουντουρά ενέκρινε τον Ειδικό Κανονισμό Λειτουργίας του καταφυγίου τουριστικών σκαφών Πλαταμώνα Πιερίας. Ο συγκεκριμένος τουριστικός λιμένας περιλαμβάνει τα πάσης φύσεως έργα και εγκαταστάσεις που βρίσκονται μέσα στη χωροθετημένη ζώνη αυτού. Δυνατότητα ελλιμενισμού και χρήσης των εγκαταστάσεων του τουριστικού λιμένα έχουν σκάφη αναψυχής των οποίων το μήκος κυμαίνεται από 6 έως 35 μέτρα και το βύθισμα αυτών δεν υπερβαίνει τα 4,5 μέτρα. Σκάφη τα οποία επιθυμούν να ελλιμενιστούν και είναι μικρότερα των 6, θα θεωρούνται ως σκάφη 6 μέτρων και θα τιμολογούνται βάση αυτού του μήκους. Ο Τουριστικός Λιμένας Πλαταμώνα διαθέτει χώρο για ελλιμενισμό και πρόσδεση 96 σκαφών, σε ανάλογες θέσεις στις προβλήτες και στα κρηπιδώματα. Η χερσαία ζώνη του τουριστικού λιμένα, περιλαμβάνει τις απαραίτητες κτιριακές εγκαταστάσεις για την πλήρη εξυπηρέτηση των επιβαινόντων στα σκάφη και των επισκεπτών. Στις χερσαίες εγκαταστάσεις δύνανται να αναπτύσσονται δραστηριότητες εμπορικές, τουριστικές κλπ, είτε από την Διεύθυνση του λιμένα είτε από τρίτους υπομισθωτές, στους οποίους η Διεύθυνση του λιμένα δύναται να υπεκμισθώνει χώρους για την εξάσκηση των επαγγελματικών δραστηριοτήτων τους.

Και μια… αναδρομή
Ήταν 3 Ιουνίου του 2009 (μερικές μέρες πριν τις Ευρωεκλογές), όταν εγκαινιάστηκε το λιμάνι του Πλαταμώνα από τον τότε υπουργό Τουριστική Ανάπτυξης Κώστα Μαρκόπουλο.
Σε δηλώσεις του, ο Κώστας Μαρκόπουλος είχε τονίσει την «ανάγκη να αποκτήσει η Ελλάδα αρτιότερες υποδομές» και μάλιστα δεσμεύτηκε (ατυχώς όπως έδειξε η ιστορία) για την υλοποίηση δύο σημαντικών έργων στο νομό μας και την ευρύτερη περιοχή. «Πρόκειται για δύο στοιχήματα», είχε πει ο κ. Μαρκόπουλος και αναφέρθηκε στην αναβάθμιση του κάμπινγκ του ΕΟΤ, και την τουριστική αξιοποίηση του Ολύμπου.
Συγκεκριμένα είχε πει: «Για το κάμπινγκ, δεσμεύομαι προσωπικά ότι είναι η τελευταία χρονιά, που λειτουργεί με αυτόν τον τρόπο», ζητώντας «να μη θεωρηθεί η δέσμευσή του, προεκλογική».
Σε ό,τι αφορά τον ορεινό όγκο του Ολύμπου, τον οποίο χαρακτήρισε «ασύλληπτη περιουσία, αλλά εν πολλοίς αναξιοποίητη», υπογράμμισε ότι μετά τις εκλογές (Ευρωεκλογές 2009) θα γίνει σύσκεψη όλων των εμπλεκόμενων φορέων και ενδιαφερομένων, ώστε ως το τέλος του καλοκαιριού (2009) να έχει συμφωνηθεί ένα κοινό στρατηγικό σχέδιο δράσης. Εννοείται οτι ποτέ δεν συμφωνήθηκε «κοινό στρατηγικό σχέδιο», γιατί ούτε σύσκεψη έγινε αλλά και επειδή προφανώς οι «δεσμεύσεις» του ήταν προεκλογικές.