Τα Ολύμπια Νέα

Κοινωνικά

Φύσηξε Νοτιάς και μύρισε Πολίτικη Κουζίνα

Απόψε στο θέατρο του Πάρκου, από το Μουσικό Σχολείο ΚατερίνηςΕΚΔΗΛΩΣΗ

Το Μουσικό Σχολείο Κατερίνης και η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας παρουσιάζουν την Eυανθία Ρεμπούτσικα με την ορχήστρα ευρωπαϊκής μουσικής του Μουσικού Σχολείου, στις 9 το βράδυ

Έργα της γνωστής μουσικοσυνθέτιδας Ευανθίας Ρεμπούτσικα από τις ταινίες «Πολίτικη Κουζίνα» και «Νοτιάς», με την τιμητική συμμετοχή της αγαπημένης δημιουργού, παρουσιάζει το Μουσικό Σχολείο Κατερίνης στο ανοιχτό δημοτικό θέατρο του πάρκου της Κατερίνης. Η εκδήλωση απόψε στις 21:00, σε συνδιοργάνωση με την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας.

Τα μουσικά έργα της δημοφιλούς δημιουργού θα αποδώσει η ορχήστρα ευρωπαϊκής μουσικής του Μουσικού Σχολείου Κατερίνης, υπό τη διδασκαλία και διεύθυνση του Δημήτρη Καραπινίδη. Με αφορμή την εκδήλωση η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας Σοφία Μαυρίδου τόνισε χαρακτηριστικά: «Είναι μεγάλη μας χαρά που συμμετέχουμε για ακόμη μια φορά σε μια μοναδική εκδήλωση με το Μουσικό Σχολείο Κατερίνης, το αποτελεί ένα πραγματικό φυτώριο ταλέντων που προσφέρει απλόχερα σε πολλούς μαθητές της περιοχής μας τη δυνατότητα να ακολουθήσουν και να εκπληρώσουν τα όνειρά τους στον τομέα της μουσικής». Aπό την πλευρά του ο διευθυντής του Μουσικού Σχολείου Κατερίνης Δημήτρης Κυριακού ανέφερε πως «είναι μεγάλη τιμή για το Μουσικό Σχολείο Κατερίνης η συνεργασία με την Ευανθία Ρεμπούτσικα. Οι μαθητές και οι μαθήτριες της ορχήστρας ευρωπαϊκής μουσικής εργάστηκαν καθ΄ όλη τη διάρκεια τη χρονιάς με την καθοδήγηση του καθηγητή μουσικής του σχολείου Δημήτρη Καραπινίδη και είναι έτοιμοι να παρουσιάσουν μουσικά έργα της καταξιωμένης δημιουργού από τις ταινίες «Πολίτικη Κουζίνα» και «Νοτιάς». Είναι πολύ σημαντικό ότι δίνεται η ευκαιρία στους μαθητές να συνεργαστούν επί σκηνής με την Ευανθία Ρεμπούτσικα, την δημιουργό αυτών των εξαιρετικών μουσικών έργων». Η είσοδος στην εκδήλωση είναι ελεύθερη για το κοινό.