Τα Ολύμπια Νέα

Αθλητισμός

«Όταν κατάλαβα ότι τερμάτισα σε 12.93 μου κόπηκαν τα πόδια»

Πεσιρίδου: Pesiridou25-610x360
Η Ελισάβετ Πεσιρίδου τερμάτισε στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα στα 100μ εμπόδια σε 12.93 και χρειάστηκε κάποια δευτερόλεπτα για να αντιληφθεί τι είχε πετύχει, αφού έπιασε το όριο τόσο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο όσο και για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Άμστερνταμ.
«Κόπηκαν τα πόδια μου. Ίσως έπαθα και ένα μικρό εγκεφαλικό, μπορεί και έμφραγμα», είπε γελώντας η 24χρονη και εξήγησε: «Είναι αλλιώς να ξέρεις ότι μπορείς να πετύχεις κάτι. Προσπαθείς γι΄ αυτό. Δουλεύεις επιμένεις και τελικά είναι αλλιώς να το βλέπει να συμβαίνει. Αυτό έγινε το Σάββατο είδα την επίδοση και τρελάθηκα». Η αθλήτρια της Ιωάννας Σιώμου όχι μόνο τρελάθηκε, αλλά της ήταν αδύνατο να κρατήσει τα δάκρυα της.
«Κάθε χρόνο προσπαθώ για το καλύτερο. Φέτος όμως ήταν το κάτι άλλο. Έβαλα το κεφάλι κάτω, έγινα ρομποτάκι και προσπάθησα να πετύχω το στόχο μου. Και δεν είναι μόνο ότι δούλεψα σκληρά στην προπόνηση, αλλά το πως λειτούργησα συνολικά. Το τι θα φάω, το πότε θα το φάω, το που θα πάω. Και η αλήθεια είναι πως ούτε μια στιγμή όλους αυτούς τους μήνες δεν σκέφτηκα να κάνω κάποια παρασπονδία, γιατί πολύ απλά δεν αμφέβαλα για το στόχο μου. Και τελικά όλο αυτό άξιζε»«.
Για την Πεσιρίδου η εμφάνιση της Πάτρας ήταν η αρχή μιας διαδρομής και όχι το φινάλε της. Η επόμενη μέρα δεν την βρήκε πιο χαλαρή, αντίθετα με περισσότερες ευθύνες και νέους στόχους. «Συνεχίζουμε κανονικά τη σκληρή δουλειά. Πιστεύω πως υπάρχει η δυνατότητα να τρέξω γρηγορότερα, αρκεί να βρω καλές συνθήκες και φυσικά συναγωνισμό. Στην Πάτρα το μόνο που σκέφτηκα ήταν «Ή τώρα ή πότε. Μπες και τρέξε αυτό που μπορείς» και αυτό έκανα και η αλήθεια είναι πως η κούρσα μου βγήκε πολύ αβίαστα».
Αναφορικά με το τι σκέφτεται για τη συμμετοχή της στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, το δεύτερο της καριέρας της, είπε: «Αυτό που σκέφτομαι για το Άμστερνταμ είναι να πετύχω επίδοση ανάλογη της Πάτρας, με την προοπτική βέβαια πως θα βρούμε καλές καιρικές συνθήκες. Αν τρέξω στο 13.20 θα έχω αποτύχει. Σημαίνει πως θα έχω δειλιάσει».
Η Πεσιρίδου, που έχει την 10η επίδοση φέτος στην Ευρώπης και την 20η με βάση τις λίστες της Ευρωπαϊκής για τη συμμετοχή των αθλητών ανά αγώνισμα (υπολογίζονται όρια και από το 2015) έχει αποδείξει στις μέχρι τώρα εμφανίσεις της με την εθνική ομάδα σε μεγάλες διοργανώσεις, πως είναι αθλήτρια αγώνων.
Η επίδοση του Σαββάτου της δίνει επιπλέον κίνητρο, αφού πλέον το ρεκόρ της την φέρνει ψηλά στην Ευρώπη. «Όσο για το τι της είπε η Ιωάννα Σιώμου όταν την αγκάλιασε για να τη συγχαρεί, είπε: «Μου είπε μπράβο, όπως μου λέει μετά από κάθε καλό αγώνα, μόνο που αυτή τη φορά το μπράβο δεν ακολούθησε ένα… αλλά αντίθετα μου είπε πως ήταν μια πολύ καλή κούρσα».
Η Πεσιρίδου αναμένεται να κάνει την επόμενη εμφάνιση της στα 100μ εμπόδια στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Άμστερνταμ.
Πηγή: praktoreio-sport.gr/