Τα Ολύμπια Νέα

Τοπικά Νέα

Θέμα χρόνου η μεταφορά της λαϊκής αγοράς

Ολοκληρώνονται οι υποδομές που θα φιλοξενήσουν την «λαϊκή της Τετάρτης»DSCF0565

Ύστερα από απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κατερίνης, για τη μεταφορά της Λαϊκής Αγοράς της Τετάρτης σε νέες οδούς, η ΔΕΥΑ Κατερίνης έχει προχωρήσει σε έργα υποδομής, ώστε να καλύπτονται οι ανάγκες παραγωγών και πωλητών.

Οι συγκεκριμένες εργασίες από τη ΔΕΥΑ Κατερίνης, έχουν ξεκινήσει την πρώτη εβδομάδα του Ιουνίου. Η κατασκευή έργων αποχέτευσης όμβριων υδάτων, αποχέτευσης ακαθάρτων, η τοποθέτηση αγωγού ύδρευσης, αλλά και υδροσυλλογών, είναι κάποιες από τις παρεμβάσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη.
Τα έργα αναμένεται να ολοκληρωθούν τις επόμενες μέρες, στις οδούς Κονδυλάκη, Καφαντάρη και Φλωρίνης και θα εξυπηρετούν τη νέα χωροθέτηση της Λαϊκής αγοράς της Τετάρτης, στις οδούς Αγ. Γεωργίου έως Α’ πάροδο Αργοναυτών, τους κάθετους δρόμους Καφαντάρη μέχρι την πάροδο της Λιτοχώρου και το αντίστοιχο τμήμα από την ανατολική πλευρά.
Όπως έχει δηλώσει ο Δήμαρχος Κατερίνης Σάββας Χιονίδης, είναι σημαντική η μεταφορά της Λαϊκής Αγοράς της Τετάρτης, διότι θα αποφορτιστεί μια πυκνοκατοικημένη γειτονιά, η οποία για μεγάλο χρονικό διάστημα φιλοξενούσε την αγορά.
Η νέα χωροθέτηση της λαϊκής αγοράς, αναμένεται να λύσει το πρόβλημα της στάθμευσης των οχημάτων, καθώς θα καλύψει και τις ανάγκες των πωλητών.
Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑ Κατερίνης Φώτης Δρούγκας τόνισε ότι: «τα έργα τέτοιου χαρακτήρα στοχεύουν στην ανάπτυξη και στην βελτίωση των υποδομών, έτσι ώστε να εξυπηρετούνται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο οι καθημερινές ανάγκες των δημοτών μας».