Τα Ολύμπια Νέα

Τοπικά Νέα

Η κοροϊδία συνεχίζεται

Ούτε «μισή πρόσληψη» για τη ΜΕΘ Κατερίνης

original_url: 1919A580-2C4C-4BCB-9CA2-B02A8C43E8A2

Στις δεκάδες προσλήψεις προσωπικού για ΜΕΘ που ανακοίνωσε το ΚΕΕΛΠΝΟ, δεν συμπεριλαμβάνεται η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Κατερίνης.

Αναρτήθηκαν τα οριστικά αποτελέσματα του ΚΕΕΛΠΝΟ για την πρόσληψη με ελαστικές εργασιακές σχέσεις γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού που θα στελεχώσουν τις ΜΕΘ. Από τα αποτελέσματα προκύπτει, οτι η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Κατερίνης, θα παραμείνει κλειστή, αφού ούτε ένας γιατρός δεν προβλέπεται να τη στελεχώσει!

Η κοροϊδία συνεχίζεται όσον αφορά την λειτουργία της ΜΕΘ του Γενικού Νοσοκομείου Κατερίνης η οποία ενώ διαθέτει υπερσύγχρονο εξοπλισμό για την φιλοξενία 11 ασθενών παραμένει κλειστή. Η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου της Κατερίνης, δεν λειτούργησε ποτέ στις καινούργιες εγκαταστάσεις της, παρά τις υποσχέσεις όλων των υπουργών, υφυπουργών και… βουλευτών των τελευταίων ετών. Την Παρασκευή το ΚΕΕΛΠΝΟ, ανήρτησε τα οριστικά αποτελέσματα για την πρόσληψη γιατρών σε ΜΕΘ νοσοκομείων της χώρας και από τις 67 προσλήψεις, ούτε μια δεν προβλέπεται για το Νοσοκομείο της Κατερίνης. Το έργο του παραλόγου και ο εμπαιγμός συνεχίζεται, την ώρα που υπάρχει μεγάλη ανάγκη σε κλίνες Μονάδων Εντατικής Θεραπείας και ενώ υπάρχει ένας υπερσύγχρονος εξοπλισμός αυτός παραμένει «αμπαλαρισμένος», αφού καμία πολιτική ηγεσία δεν είχε τη βούληση να ανοίξει την μονάδα. Η υπερσύγχρονη κλειστή ΜΕΘ του Νοσοκομείου Κατερίνης, προκάλεσε όπως ήταν λογικό άσχημη εντύπωση και σε Ευρωβουλευτές, κατά την πρόσφατη συνάντηση τους, με μέλη της Εθελοντικής Ομάδας Πιερίας, όπου είδαν τις «εικόνες της ντροπής».

Για το θέμα εξέδωσε ανακοίνωση και ο Τομέας Υγείας της ΝΟΔΕ Πιερίας, κατηγορώντας την κυβέρνηση οτι με την πολιτική της οδηγεί την Υγεία σε πλήρη κατάρρευση.
«Το σύστημα τελεί υπό διάλυση, με την κυβέρνηση να αδυνατεί να υλοποιήσει τις προεκλογικές της υποσχέσεις. Οι προσπάθειες φαντάζουν μηδαμινές και αδύναμες για την επίλυση του προβλήματος. Η ελλιπής χρηματοδότηση όπως και τα τεράστια κενά σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, και στον εξοπλισμό, αποτελούν βασικά προβλήματα για τον κλάδο, ο οποίος δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες των πολιτών», αναφέρει χαρακτηριστικά.
Όσον αφορά τη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Κατερίνης, ο Τομέας Υγείας της ΝΟΔΕ Πιερίας «βάλει» και κατά των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι, όπως υποστηρίζει, το προηγούμενο διάστημα, «υποσχόταν δημόσια τη πλήρη στελέχωση του νοσοκομείου με μόνιμο προσωπικό, κάτι το οποίο διαψεύστηκε, εφόσον οι προσλήψεις αφορούν πολλά νοσοκομεία της χώρας εκτός της Κατερίνης.»
Για μια ακόμη φορά οι Βουλευτές του Σύριζα έπεσαν θύματα των πολιτικών τους υποσχέσεων, που μάλλον είχαν σκοπό να εξυπηρετηθούν τα προσωπικά τους συμφέροντα, χωρίς να δώσουν λύση στο πρόβλημα και στις πραγματικές ανάγκες των πολιτών της Πιερίας, καταλήγει η ανακοίνωση του Τομέα Υγείας της ΝΟΔΕ.