Τα Ολύμπια Νέα

Κοινωνικά

Βραβεία και επαίνοι για Πιεριείς καλλιτέχνες

Σύλλογος Εικαστικών Καλλιτεχνών Πιερίας3

Βραβεία και επαίνους απέσπασε ο Σύλλογος Εικαστικών Καλλιτεχνών Πιερίας στον διαγωνισμό «Παράλληλοι Δρόμοι 2015» του ΣΚΕΤΒΕ.

Η τιμητική εκδήλωση βράβευσης πραγματοποιήθηκε στον εξαιρετικό εκθεσιακό χώρο του Δήμου Νεάπολης Συκεών, που άνοιξε τις πύλες της τη Δευτέρα 6 Ιουνίου 2016 και ολοκληρώνεται την Παρασκευή 17 Ιουνίου. Η κριτική Επιτροπή που απαρτίζεται από: Έλλη Κοκκίνη, ιστορικός Τέχνης και τ. Διευθύντρια Εκηλώσεων του Βαφοπούλειου Πνευματικού Κέντρου, Ιωάννης Τσούτσας, Διευθυντής Πινακοθήκης της Εταιρίας Μακεδονικών Σπουδών και Παλιάν Κωνσταντίνος, Ζωγράφος-Αρχιτέκτονας και Πρόεδρος του ΣΚΕΤΒΕ, βράβευσε τους τρεις Πιεριείς καλλιτέχνες μεταξύ άλλων 15. Παναγιώτης Φτάρας 1ο βραβείο Φωτογραφίας, απέσπασε ο Παναγιώτης Φτάρας, Έπαινο Ζωγραφικής η Λίνα Γιαμούζη και 2ο βραβείο ζωγραφικής ο Γιάννης Πίτσιος

Ποιοι είναι οι βραβευθέντες Ο Παναγιώτης Φτάρας γεννήθηκε στην Νυρεμβέργη της Γερμανίας, όπου διέμενε μέχρι να επαναπατριστεί τον Οκτώβρη 2004 στην Θεσσαλονίκη πρόχειρα, ένα χρόνο αργότερα στην Κατερίνη από όπου κατάγεται και διαμένει μέχρι σήμερα Είναι Απόφοιτος του Τ.Ε.Ε. Θεσσαλονίκης, με ειδικότητα Γραφικών Τεχνών του Τομέα Καλλιτεχνικών Εφαρμογών, επίσης του I.E.K. Κατερίνης, ειδικότητας «Σχεδιαστής μέσω Ηλεκτρονικών Συστημάτων». Εργάστηκε ως σχεδιαστής – γραφίστας στην εφορεία αρχαιοτήτων Πιερίας ,είναι καθηγητής πληροφορικής επίσης διδάσκει την τέχνη της φωτογραφίας. Έχει παρακολουθήσει εργαστήρια Ζωγραφικής – Αγιογραφίας – Γλυπτικής – Χαρακτικής – Φωτογραφίας – Ψηφιδωτού – Κεραμικής. Πραγματοποίησε ατομικές εκθέσεις και έλαβε μέρος σε ομαδικές τόσο στην Θεσσαλονίκη όσο και στην υπόλοιπη Ελλάδα. Η Λίνα Γιαμούζη γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κατερίνη. Σπούδασε στο ΑΠΘ Αγγλική Φιλολογία. Εργάστηκε ως καθηγήτρια Αγγλικών επί 34 χρόνια τόσο στον ιδιωτικό όσο και στον δημόσιο τομέα. Στην διδασκαλία της εφάρμοσε το θέατρο και την ζωγραφική ως παιδαγωγικά μέσα. Είναι αυτοδίδακτη ζωγράφος και γράφει ποίηση στα Ελληνικά και στα Αγγλικά. Πήρε μέρος σε πολλές ομαδικές εκθέσεις και πραγματοποίησε και αρκετές ατομικές. Έργο της βραβεύθηκε με έπαινο στους Παράλληλους Δρόμους του ΣΚΕΤΒΕ. Από τον Ιούνιο του 2014 είναι Πρόεδρος του Συλλόγου Εικαστικών Καλλιτεχνών Πιερίας. Ο Γιάννης Πίτσιος γεννήθηκε στο Λιτόχωρο το 1963, σπούδασε εργοδηγός δομικών έργων και σχεδιαστής αρχιτεκτονικού σχεδίου. Με τη ζωγραφική ασχολείται περίπου 35 χρόνια τώρα, με μια σχέση σεβασμού, αγάπης και προσωπικής εσωτερικής αναζήτησης μέσα από το σχέδιο και το χρώμα. Είναι μέλος του Συλλόγου Καλλιτεχνών Πιερίας. Έχει συμμετάσχει όλα αυτά τα χρόνια σε πολλές ομαδικές εκθέσεις ζωγραφικής και έχει κάνει αρκετές ατομικές εκθέσεις. Ο Σύλλογος Εικαστικών Καλλιτεχνών Πιερίας συγχαίρει θερμά τα μέλη του για τις διακρίσεις και εύχεται μελλοντικές επιτυχίες και σε άλλα μέλη.