Τα Ολύμπια Νέα

Τοπικά Νέα

Στο έλεος της κοινωνικής Αριστερής «ευαισθησίας»…

Η ΔΑΚΕ Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης για τους αναπληρωτέςe88ab81efbc31ea239295a3611f5fc19_L

Δυσάρεστη, χαρακτηρίζει η ΔΑΚΕ Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας την «έκπληξη» που επεφύλασσε το Υπουργείο Παιδείας στους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς, οι οποίοι μαζί με την απόλυσή τους καλούνται να επιστρέψουν το τελευταίο, για εφέτος γι’ αυτούς, μηνιάτικο.

Όπως υποστηρίζει σε ανακοίνωσή της (με την οποία καλεί τα μέλη της σε συγκέντρωση τηςν Παρασκευή) «μετά την επανακατάταξη των αναπληρωτών εκπαιδευτικών με 7 έτη αναγνωρισμένης προϋπηρεσίας, με βάση την εφαρμοστική εγκύκλιο (ΑΔΑ: ΩΛ9ΣΗ-ΟΝΜ της 6-5-2016) καλούνται να επιστρέψουν αποδοχές που το ποσό τους ξεπερνά τα εκατόν είκοσι (120) ευρώ περίπου μηνιαίως και μάλιστα αναδρομικά
από 1-1-2016…!
Αναρωτιέται κανείς αν οι συγκυβερνώντες ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-ΑΝ.ΕΛ. έχουν αναστείλει τη λογική τους. Βάζουν ψυχρά το χέρι στην τσέπη ανθρώπων που σε λίγες ημέρες θα μείνουν χωρίς δουλειά «καταληστεύοντας» τα λιγοστά χρήματα που περιμένουν για να περάσουν το καλοκαίρι, εντείνοντας το άγχος και την αβεβαιότητα που αισθάνονται αφού δεν γνωρίζουν αν την επόμενη χρονιά θα μπορέσουν να εργαστούν. Αποκαλύπτεται για μια ακόμα φορά το στυγνό πραγματικό τους πρόσωπο.
Είναι φανερό πλέον ότι δεν τους ενδιαφέρει τίποτα άλλο παρά μόνο να «ανακτήσουν την εμπιστοσύνη των αγορών». Δεν είναι τυχαία άλλωστε η πρόσφατη αποθεωτική δήλωση του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ότι η Ελλάδα έχει εφαρμόσει την πλειονότητα των μεταρρυθμίσεων που συμφωνήθηκαν και κινείται προς την ανάκτηση της εμπιστοσύνης της αγοράς.
Μετά από αυτή την ανέντιμη και μονομερή πράξη, καλούμε το Υπουργείο Παιδείας να σταματήσει την οικονομική αφαίμαξη των συναδέλφων μας αναπληρωτών και των οικογενειών τους και να δώσει λύση ώστε να μην επιστραφούν τα χρήματα.
Καλούμε όλους τους εκπαιδευτικούς, μόνιμους και αναπληρωτές, στο συλλαλητήριο που διοργανώνουν οι Σύλλογοι Εκπαιδευτικών Π.Ε. Κ. Μακεδονίας, την Παρασκευή 17 Ιουνίου 2016 και ώρα 12:00 στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, για να δώσουμε μαζικά μια ισχυρή απάντηση στην κατάφωρη αδικία που υφίστανται οι συνάδελφοι αναπληρωτές.»
Οι εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης διεκδικούν μεταξύ άλλων
-Άμεση πραγματοποίηση όλων των μόνιμων διορισμών που έχει ανάγκη η εκπαίδευση.
-Μόνιμο διορισμό όλων των αναπληρωτών γενικής και ειδικής αγωγής τώρα.
-Καμία απόλυση αναπληρωτή, κανείς εκπαιδευτικός στην ανεργία.
-Καμία παρακράτηση μισθού για τους αναπληρωτές.
Την απόσυρση της Υπουργικής Απόφασης για τον φερόμενο ως «Ενιαίο Τύπο Ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου».
-Την απόσυρση της διάταξης που ψηφίστηκε για τα νηπιαγωγεία.
-Την απόδοση των οργανικών θέσεων στους εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων.