Τα Ολύμπια Νέα

Τοπικά Νέα

Πάρε κόσμε…

Στο σφυρί ακίνητα της Πιερίας από το ΤΑΙΠΕΔIMG_0281

Το Ξενία στον Πλαταμώνα, αλλά και το πρώην Κάμπιγκ του ΕΟΤ στην Σκοτίνα, περιλαμβάνονται στη νέα λίστα των προς εκποίηση-αξιοποίηση ακινήτων της Πιερίας

Άλλα επτά κυρίως παραλιακά ακίνητα φαίνεται να «βγάζει στο σφυρί» το ΤΑΙΠΕΔ σε μια προσπάθεια να αξιοποιηθεί η δημόσια περιουσία, αλλά κυρίως να εισρεύσει χρήμα στα κρατικά ταμεία.

Η νέα λίστα των προς εκποίηση δημόσιων ακινήτων περιλαμβάνει εκτάσεις «φιλέτα», αλλά και το «Ξενία» του Πλαταμώνα που επί δεκαετίες ρημάζει εγκαταλελειμένο από το κράτος.
Παραλιακές εκτάσεις σε Κορινό, Βαρικό, Σκοτίνα, Νέους Πόρους, αλλά και το «Ξενία» του Πλαταμώνα «ζητούν» αγοραστή. Χαρακτηριστικό είναι, οτι από τον «επικαιροποιημένο» κατάλογο, δεν απουσιάζει ούτε η Ακτή Καλλιθέας για την πώληση της οποίας έχουν εκφράσει επιφυλάξεις οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας, η Νομαρχιακή Επιτροπή του κόμματος, αλλά και ο Δήμος Κατερίνης. Μάλιστα, οι τρεις βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος μαζί με το δήμαρχο Κατερίνης, είχαν συναντηθεί με τον πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ Στέργιο Πιτσιόρλα, από τον οποίο έλαβαν διαβεβαιώσεις οτι ο διαγωνισμός θα σταματήσει εφόσον ο δήμος Κατερίνης υποβάλλει αίτημα να πάρει την έκταση.
Όσον αφορά την έκταση στην Σκοτίνα, πρόκειται για το πρώην Κάμπινγκ του ΕΟΤ, το οποίο εδώ και αρκετά χρόνια παραχωρήθηκε σε Έλληνα επιχειρηματία ο οποίος δραστηριοποιείται στις ΗΠΑ.
Η απόφαση της κυβέρνησης να ανάψει το «πράσινο φως» για την εκποίηση και άλλων περιουσιακών στοιχείων στην Πιερία, προκάλεσε την έντονη αντίδραση της Λαϊκής Ενότητας η οποία σε ανακοίνωσή της, επιτίθεται στους βουλευτές του νομού, τονίζοντας οτι η ίδια θα συνεχίσει να αγωνίζεται για να αποτραπεί το ξεπούλημα της περιουσίας του λαού.
Στην ανακοίνωσή της η ΛΑΕ Πιερίας αναφέρει χαρακτηριστικά: «Σύμφωνα με την τελευταία επικαιροποίηση του καταλόγου ξεπουλήματος του ΤΑΙΠΕΔ περιλαμβάνονται σε αυτόν 8 νέες εκτάσεις του ελληνικού δημοσίου μεταξύ αυτών παραλιακά φιλέτα, το ξενοδοχείο «Ξενία» κ.α.
Από πολύ νωρίς η Λαϊκή Ενότητα είχε προειδοποιήσει για την έκταση του ξεπουλήματος που επιδιώκει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ μέσω του ΤΑΙΠΕΔ. Άλλωστε η κυβέρνηση αυτή έχει υποθηκεύσει για τα επόμενα 99 χρόνια την ιστορία, τον πολιτισμό, τους ανθρώπους,το έδαφος, την θάλασσα και τον αέρα αυτού του τόπου.
Πριν από λίγους μήνες είχαμε θέσει δημόσια το θέμα ξεπουλήματος της Παραλίας Καλλιθέας και οι μνημονιακοί βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ προστρέξαν στον κ. Πιτσιόρλα όπου εκ του αποτελέσματος αποδεικνύεται το μεγαλειώδες άδειασμα. Αυτή τη φορά τι έχουν να απαντήσουν; Έθεσαν μήπως το θέμα στον κ. Τσιρώνη στα εγκαίνια του Κέντρου Πληροφόρησης Εθνικού Δρυμού Ολύμπου ή βρέθηκαν εκεί για τις χαιρετούρες και τις φωτογραφίες;
Η Λαϊκή Ενότητα δεν θα επιτρέψει το ξεπούλημα του τόπου και καλούμε κάθε πολίτη να βρέθει απέναντι στα σχέδια της κυβέρνησης.»