Τα Ολύμπια Νέα

Τοπικά Νέα

Κυρίαρχη η ΔΑΚΕ

Εκλογές Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας141518931038732

Ικανοποιητική ήταν η συμμετοχή των μελών του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας, στις εκλογές για ανάδειξη νέου διοικητικού συμβουλίου. Για μια ακόμη φορά η συνδικαλιστική οργάνωση που πρόσκειται στη Νέα Δημοκρατία, επικράτησε εύκολα συγκεντρώνοντας ποσοστό 43,8% και 4 έδρες.

Συνολικά, 811 εκπαιδευτικοί προσήλθαν στις κάλπες, όπου βρέθηκαν έγκυρα 728 ψηφοδέλτια, καθώς και 83 άκυρα και λευκά.
Η ΔΑΚΕ έλαβε 319 ψήφους (ποσοστό 43,8%) και 4 από τις 9 έδρες.
Δεύτερη δύναμη αναδείχθηκε η Ριζοσπαστική Κίνηση Εκπαιδευτικών με 121 ψήφους (ποσοστό 16,62%) και δύο έδρες.
Οι Εκπαιδευτικοί της Ριζοσπαστικής Αριστεράς έλαβαν 90 ψήφους (ποσοστό 12,36%) και μια έδρα. Από μια έδρα έλαβαν επίσης η Ανεξάρτητη Κίνηση Εκπαιδευτικών με 78 ψήφους (ποσοστό 10,85%) και το ΠΑΜΕ με 51 ψήφους (ποσοστό 7%).
Να σημειωθεί, οτι 51 ψήφους έλαβε και η Δημοκρατική Συμμαχία Εκπαιδευτικών η οποία έχασε την έδρα από το ΠΑΜΕ μετά από κλήρωση.
Η Α.Α.Ε.Κ. έλαβε 16 ψήφους (ποσοστό 2,19%) και καμία έδρα.
Στο νέο συμβούλιο από τη ΔΑΚΕ εκλέγονται οι Μαγδαληνή Κατιμερτζή, Βασίλης Τσακιρίδης, Χρήστος Χάιδας και Βασίλης Λάμπρου.
Με την Ριζοσπαστική Κίνηση εκλέγονται οι Σταματία Γιάντσιου και Αθανάσιος Κοντοφάκας.
Οι Εκπαιδευτικοί Ριζοσπαστικής Αριστεράς εκλέγουν τον Αριστείδη Ρεμπατσιο, Ανεξάρτητη Κίνηση τον Αντώνη Μητρόπουλο και το ΠΑΜΕ την Κατερίνα Κουρίτα.
Την ικανοποίησή της για το αποτέλεσμα των εκλογών, εξέφρασε η ΔΑΚΕ Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Σε γραπτή της ανακοίνωση τονίζει οτι «οι συνάδελφοι για ακόμα μια φορά εμπιστεύθηκαν τις σταθερές αξίες, την υπευθυνότητα, τη συνέπεια και την ειλικρίνεια που διαχρονικά έχει δείξει η Δημοκρατική Ανεξάρτητη Κίνηση Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Πιερίας, και ανέδειξαν το ψηφοδέλτιο της Δ.Α.Κ.Ε Π.Ε. Πιερίας μακράν σε πρώτη δύναμη, δίνοντάς της την συντριπτική πλειοψηφία, με 4 από τις 9 έδρες»
Όλα τα μέλη της Δ.Α.Κ.Ε Π.Ε. Πιερίας, συνεχίζει η ανακοίνωση, «νιώθουμε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε όλους τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς οι οποίοι συμμετείχαν μαζικά στις αρχαιρεσίες για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου και ιδιαίτερα αυτούς που μας τίμησαν με την ψήφο τους και υποσχόμαστε ότι με αυταπάρνηση και ανιδιοτέλεια θα εργαστούμε για το συμφέρον των εκπαιδευτικών και της εκπαίδευσης.»