Τα Ολύμπια Νέα

Τοπικά Νέα

Ενημερώθηκαν για την επιχειρηματικότητα

Φοιτητές από την Πολωνία στο ΕΒΕ Πιερίας1

Επίσκεψη στο Επιμελητήριο Πιερίας πραγματοποίησαν, το πρωί της Πέμπτης, 60 Φοιτητές συνοδευόμενοι από τους καθηγητές τους, της σχολής Zespół Szkół imienia Wincentego Witosa, των τμημάτων Οικονομίας και Εφαρμογών Πληροφορικής, με έδρα την πόλη Sucha Beskidzka στην Πολωνία.

Η επίσκεψή τους πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια συμμετοχής τους στο πρόγραμμα ανταλλαγής φοιτητών ERASMUS. Τους φοιτητές υποδέχθηκε, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πιερίας κ. Χατζηχριστοδούλου Ηλίας.
«Χαιρόμαστε ιδιαίτερα που βρίσκεστε στο νομό μας και ιδιαίτερα που επισκέπτεστε το Επιμελητήριο Πιερίας, τον πυρήνα της επιχειρηματικής δραστηριότητας στην περιοχή μας» σημείωσε ο κ. Χατζηχριστοδούλου καλωσορίζοντας τους φοιτητές και στη συνέχεια παρουσίασε το οικονομικό και παραγωγικό προφίλ του Νομού μας. Αναφέρθηκε εκτενώς στον αριθμό των επιχειρήσεων που λειτουργούν στην Πιερία, τους κλάδους που δραστηριοποιούνται και στα οικονομικά μεγέθη του νομού. Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε για τις προοπτικές ανάπτυξης της περιοχής μας και τις δράσεις που αναπτύσσει το Επιμελητήριο προς την κατεύθυνση αυτή.
Κλείνοντας την παρουσίασή του αναφέρθηκε στην οικονομική ύφεση που διέρχεται η χώρα μας και στον ρόλο του «επιχειρείν» για την ανάκαμψή της, τονίζοντας ότι: «Μόνο η ιδιωτική πρωτοβουλία μπορεί να παράξει πλούτο. Ζούμε σε ένα προικισμένο τόπο. Αξιοποιώντας τα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα έχουμε προοπτική ανάκαμψης και προόδου και προς αυτή τη κατεύθυνση εργαζόμαστε με όλες μας τις δυνάμεις».