Τα Ολύμπια Νέα

Κοινωνικά

Η γιορτή της «βαριάς μας βιομηχανίας»

Ολοκληρώθηκε το Φεστιβάλ Τουρισμού 20161

Στην Κατερίνη το Φεστιβάλ Τουρισμού 2017 μετά από πρόταση του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας!

Το ατελείωτο κέφι, οι χοροί και τα τραγούδια που κράτησαν μέχρι τα μεσάνυχτα αλλά και η μεγάλη συμμετοχή του κόσμου ήταν τα κύρια χαρακτηριστικά του «Φεστιβάλ Τουρισμού 2016», που διοργάνωσε το Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, στη Νέα Παραλία της πόλης.

Από το απόγευμα της πρώτης μέρας, τα περίπτερα των εκθετών ήταν έτοιμα, ο καιρός ήταν σύμμαχος, ενώ το καλλιτεχνικό πρόγραμμα έκλεψε την παράσταση, με αποτέλεσμα εκατοντάδες επισκέπτες να περάσουν ευχάριστες ώρες στη μεγάλη διοργάνωση του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης! Το «Φεστιβάλ Τουρισμού 2016» εγκαινίασε, στη σύντομη τελετή που έγινε στην κεντρική εξέδρα, η υφυπουργός Μακεδονίας- Θράκης Μαρία Κόλλια- Τσαρουχά. Όπως τόνισε, «είναι άξιο συγχαρητηρίων το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης που παρουσιάζει μία τόσο σημαντική διοργάνωση για την ανάπτυξη του Τουρισμού και την αναβάθμιση της πόλης και της ευρύτερης περιοχής. Με τέτοιες διοργανώσεις θα αναβαθμίσουμε αυτό που λέμε βαριά ελληνική βιομηχανία, που παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει, στέκεται στηλοβάτης της εθνικής οικονομίας». Στο δικό του χαιρετισμό ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας συνεχάρη το Επιμελητήριο μας για τη διοργάνωση, σημειώνοντας ότι η ΠΚΜ στάθηκε στο πλευρό του και συμμετείχε ενεργά στην Οργανωτική Επιτροπή. Πρότεινε μάλιστα το «Φεστιβάλ Τουρισμού 2017» να διοργανωθεί στην Κατερίνη, πρόταση που αποδέχθηκε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου μας Μιχάλης Ζορπίδης. Ο κ. Ζορπίδης, στην ομιλία του σημείωσε ότι το ΕΕΘ χωρίς καμία διάθεση βεντετισμού ή καπελώματος εργάζεται για το καλό της Θεσσαλονίκης και της ευρύτερης περιοχής, και καλεί όλους τους φορείς να πράξουν το ίδιο για να επιτευχθεί ο κοινός σκοπός. «Ετοιμάσαμε με σκληρή δουλειά ένα Φεστιβάλ για να προσφέρουμε κάτι και εμείς στην πόλη μας και την ανάδειξη της. Ελπίζουμε ο θεσμός αυτός να διατηρηθεί και χρόνο με το χρόνο να εμπλουτίζεται και να μεγαλώνει». Στο χαιρετισμό της η εκπρόσωπος της ΠΚΜ στην Οργανωτική Επιτροπή του Φεστιβάλ και Περιφερειακή Σύμβουλος Ελένη Φύκα, τόνισε ότι το παράλληλο πρόγραμμα πολιτιστικών εκδηλώσεων δίνει όχι μόνο την ευκαιρία στους Θεσσαλονικείς να διασκεδάσουν και να ψυχαγωγηθούν αλλά κυρίως να αναδείξει νέα ταλέντα, φρέσκα πρόσωπα με ταλέντο και κέφι και να τους δώσει την ευκαιρία να παρουσιαστούν στο κοινό! Ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του Φεστιβάλ και Β” Αντιπρόεδρος του ΕΕΘ Κλεόβουλος Θεοτόκης, στο δικό του χαιρετισμό ευχαρίστησε όλους όσοι εργάστηκαν, σε βάρος της προσωπικής και επαγγελματικής τους ζωής για τη διοργάνωση και τόνισε ότι προσπάθειες σαν κι αυτή, με τους φορείς της πόλης να εργάζονται ενωμένοι, θα πρέπει να μείνουν ως παραδείγματα για όλους.

Το καλλιτεχνικό πρόγραμμα Το καλλιτεχνικό πρόγραμμα, στη μεγάλη σκηνή που είχε στηθεί ακριβώς πίσω από το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, άνοιξε η χορωδία «Κοραής», με ένα κεφάτο πρόγραμμα από το μιούζικαλ «Grease». Ακολούθησε το χορευτικό της ομάδας «ALL STAR», ενώ ο Μακεδονικός Όμιλος Φουσκωτών Σκαφών έδινε το δικό του «παρών» με βεγγαλικά και επίδειξη δεξιοτεχνίας στο θαλάσσιο χώρο μπροστά από τα περίπτερα. Παρουσιάστρια της εκδήλωσης ήταν η Βιβή Αναστασιάδου. Αξίζει να σημειωθεί, οτι κατά την πρώτη μέρα του Φεστιβάλ (το οποίο ολοκληρώθηκε χθες το βράδυ) ο αγγειοπλάστη κ. Σταγκίδης, παρουσίασε την αγγειοπλαστική τέχνη της Πιερίας, μέσα από το περίπτερο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στο οποίο φιλοξενούνταν και η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας