Τα Ολύμπια Νέα

Τοπικά Νέα

Υπάρχουν ακόμα ελλείψεις

Κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας στον καταυλισμό προσφύγων στην Πέτρα1

Μπορεί το κλιμάκιο των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας, να έκρινε ικανοποιητικές τις συνθήκες διαβίωσης των προσφύγων στην Πέτρα, ωστόσο εντόπισε ελλείψεις και υπογράμμισε οτι το Κέντρο δεν μπορεί να φιλοξενήσει επιπλέον πρόσφυγες

 

Κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας, αποτελούμενο από τους τρεις βουλευτές του νομού, τη συντονίστρια και μέλη της ΝΕ, επισκέφθηκε τον καταυλισμό των προσφύγων στην Πέτρα Ολύμπου.

 

Όπως είναι γνωστό, στον καταυλισμό της Πέτρας φιλοξενούνται περισσότεροι από 1100 πρόσφυγες, όλοι τους της μειονότητας των Γιεζίντι, ενός «πανάρχαιου λαού» που έχει υποστεί φοβερές διώξεις από το ισλαμικό κράτος και έχει αναγκάσει τη διεθνή κοινότητα να μιλάει για μια  νέα γενοκτονία στη σύγχρονη εποχή.

Το κλιμάκι του ΣΥΡΙΖΑ, έκρινε τις συνθήκες διαβίωσης στον καταυλισμό «αρκετά ικανοποιητικές». Ωστόσο δεν έκρυψε οτι υπάρχουν ακόμα ελλείψεις και πολλά προβλήματα, χαρακτηρίζοντας το κέντρο «κορεσμένο», καθώς έχει φτάσει στο ανώτατο επίπεδο αριθμού προσφύγων που μπορεί να εξυπηρετήσει.

Όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση της ΝΕ Πιερίας του ΣΥΡΙΖΑ, «είναι γνωστό ότι ο χειμώνας στην περιοχή είναι βαρύς και αυτό κάνει επιτακτική την ανάγκη συνεργασίας της τοπικής κοινωνίας, μακριά από τις γνωστές και γραφικές πλέον μισαλλόδοξες φωνές, έτσι ώστε οι φιλοξενούμενοι στον καταυλισμό (μεταξύ αυτών και 580 παιδιά) να έχουν ασφαλείς, αξιοπρεπείς και ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης.»

Όπως σημειώνεται το κυριότερο ζητούμενο για τους ανθρώπους αυτούς είναι να δρομολογηθεί κατά προτεραιότητα η εξεύρεση λύσης στο θέμα του ασύλου, για να μπορέσουν να μεταβούν στα κράτη όπου υπάρχουν μεγάλες μειονότητες Γιεζίντι, πράγμα που είναι η επιθυμία σχεδόν όλων των προσφύγων που φιλοξενούνται εκεί.

Ο ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας σκοπεύει να αναδείξει το θέμα αυτό, καλώντας την κυβέρνηση, τη διεθνή κοινότητα και κυρίως τον ΟΗΕ να αναλάβουν τις ευθύνες τους, ενώ, παράλληλα, θα προχωρήσει σε επαφές και συνεργασίες με τις οργανώσεις των Γιεζίντι στην Ευρώπη, προκειμένου να δοθούν γρήγορα οι καλύτερες δυνατές λύσεις.