Τα Ολύμπια Νέα

Τοπικά Νέα

Το πέρασμα του Αποστόλου Παύλου

Στις 11 Ιουνίου ο αγώνας δρόμου με αφετηρία το μνημείο του Απόστολου Παύλουuntitled

H Iερά Μητρόπολις Κίτρους Κατερίνης και Πλαταμώνος με τον Δήμο Πύδνας Κολινδρού και την υποστήριξη του Αθλητικού Πολιτιστικού Συλλόγου Δρομέων Πιερίας «ΖΕΥΣ» διοργανώνουν για δεύτερη χρονιά αγώνα δρόμου 9.700μ με την επωνυμία «Το πέρασμα του Αποστόλου Παύλου». Στην διοργάνωση, συμμετέχουν οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι και φορείς της περιοχής.

O αγώνας διεξάγεται για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, σε συνέχεια της μεγάλης επιτυχίας και συμμετοχής το 2015, το Σάββατο 11 Ιουνίου 2016 στις 7 το απόγευμα, με αφετηρία το μνημείο του Αποστόλου Παύλου στη Μεθώνη και τερματισμός η Αρχαία Πύδνα. Οι διοργανωτές καλούν όλους τους ενεργούς δρομείς μεσαίων, μικρών και μεγάλων αποστάσεων ενταγμένους σε συλλόγους και όχι, φίλους του αθλητισμού, να τρέξουν ή ακόμη και να περπατήσουν τη διαδρομή. Πρόκειται για μια πανέμορφη διαδρομή σε άσφαλτο, που περνά μέσα από τη Μεθώνη και τον Μακρυγιάλο. Έχει ανηφόρες – κατηφόρες και θα είναι σηματοδοτημένη σε όλο το μήκος της. Καθώς η διοργάνωση έχει προβλέψει το κόστος για κάθε αθλητή, οι διοργανωτές κάνουν έκκληση, όσοι αθλητές ακυρώνουν τη συμμετοχή να ενημερώνουν τους διοργανωτές για να βγαίνουν από τις λίστες. Η αποστολή των δηλώσεων θα γίνεται μέχρι την Πέμπτη 9 Ιουνίου 2016 και ώρα 12μμ.

Χρήσιμες πληροφορίες Για τη μεταφορά των αθλητών από την Αρχαία Πύδνα θα υπάρχουν λεωφορεία και αυτή θα γίνεται σταδιακά από τις 4:30 το απόγευμα Η διαχείριση των προσωπικών αντικειμένων γίνεται με προσωπική ευθύνη του κάθε συμμετέχοντα, ενώ απαραίτητη προϋπόθεση για τη συμμετοχή στον αγώνα δρόμου 10 χλμ. είναι οι δρομείς να έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους. Για την παραλαβή των αριθμών, ο σύλλογος θα ανοίξει τα γραφεία του (Ρούπελ και Διγενή Ακρίτα, Κατερίνη) την Παρασκευή 10 Ιουνίου 2016 από τις 14.30 έως τις 17.30 για να δίνει σε αθλητές που κατάγονται από την περιοχή της Πιερίας και μέλη του συλλόγου τους αριθμούς τους. Οι υπόλοιποι θα τα παραλαμβάνουν από την γραμματεία η οποία θα λειτουργεί μόνον στο σημείο τερματισμού –Αρχαία Πύδνα- από τις 14.30 έως μέχρι τις 17.30 -Η πιστοποίηση της υγείας των δρομέων αθλητών και αθλητριών είναι υποχρεωτική και αποτελεί προϋπόθεση για τη συμμετοχή τους σε αγώνες. Για το λόγο αυτό όσοι θα λάβουν μέρος, υποχρεούνται να έχουν υποβληθεί πρόσφατα σε ιατρικό έλεγχο με προσωπική τους ευθύνη. -Το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών και Διασωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού θα παρέχουν την υγειονομική κάλυψη του αγώνα και παράλληλα τον σχεδιασμό υγειονομικών σταθμών και μονάδων. Την εξέλιξη του αγώνα, θα παρακολουθεί Ιατρός. Ασθενοφόρο θα υπάρχει στην διάθεση των αθλητών. -Η διαδρομή θα επιτηρείται από την Τροχαία του Αστυνομικού Τμήματος Αιγινίου. Στην ομαλή διεξαγωγή του αγώνα θα συνδράμουν εθελοντές του Αθλητικού Πολιτιστικού Συλλόγου Δρομέων Πιερίας «ΖΕΥΣ» ενώ ο σύλλογος Ραδιοερασιτεχνών Ν.Πιερίας θα παρέχει πληροφορίες για την εξέλιξη του αγώνα. Σε κάθε χιλιόμετρο της διαδρομής θα υπάρχει ένδειξη χιλιομετρικής απόστασης. -Δεν θα υπάρχουν ηλικιακές κατηγορίες, καθώς ο αγώνας δεν έχει διαγωνιστικό χαρακτήρα, ωστόσο θα βραβευθούν οι τρεις πρώτοι αθλητές και οι τρεις πρώτες αθλήτριες της γενικής κατάταξης ανεξαρτήτου ηλικίας. Σε όλους τους αθλητές που θα τερματίσουν θα δοθεί αναμνηστικό μετάλλιο και δίπλωμα. Για πληροφορίες που αφορούν τον αγώνα μπορείτε να απευθύνεστε στον Χρήστο Μυστρίδη 6948180760. Η συμμετοχή στον αγώνα δεν απαιτεί χρηματικό αντίτιμο. Για λόγους καλής οργάνωσης του αγώνα, οι διοργανωτές επιμένουν στην έγκαιρη αποστολή των δηλώσεων, ενώ οι σύλλογοι δρομέων ενθαρρύνονται να στείλουν ομαδικά τις συμμετοχές τους. Η αποστολή των δηλώσεων συμμετοχής γίνεται μέσω της παραπάνω φόρμας εγγραφής, στην οποία μεταξύ άλλων οι συμμετέχοντες θα πρέπει αναφέρουν τα εξής στοιχεία: όνομα, επώνυμο, ηλικία, σύλλογος, τόπος διαμονής, τηλέφωνο.

Πορεία Αποστόλου Παύλου Ο Χριστιανισμός στην ευρύτερη περιοχή της Κατερίνης ανάγεται στην Αποστολική εποχή. Όπως μας πληροφορούν οι Πράξεις των Αποστόλων, ο Απόστολος των Εθνών, κατά την 2η περιοδεία του, πέρασε από την Πιερία. Σε απόσταση 26-30 χιλιομέτρων βόρεια της Κατερίνης, σώζονται τα μνημεία διελεύσεως της πορείας του Αποστόλου Παύλου. Ευρισκόμενος στην Βέροια και καταδιωκόμενος από τους Ιουδαίους, έφτασε πεζός μέχρι τις ακτές της Πιερία. Κήρυξε το Ευαγγέλιο του Χριστού στον Κολινδρό, διήλθε από τη Μεθώνη και κατέληξε στο αρχαίο λιμάνι της Πύδνας, όπου επιβιβάστηκε σε εμπορικό πλοίο, με τελικό προορισμό την Αθήνα. Ο Απόστολος Παύλος έθεσε τις βάσεις της Χριστιανικής Εκκλησίας. Ο Χριστιανισμός έκτοτε αναπτύχθηκε και εξαπλώθηκε, όπως μαρτυρούν τα παλαιοχριστιανικά, βυζαντινά και μεταβυζαντινά μνημεία της περιοχής.