Τα Ολύμπια Νέα

Κοινωνικά

Μύθος και φύση στα Λείβηθρα

Ημερίδα στα Λείβηθρα από το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Αν. Ολύμπου221

Επιμορφωτική ημερίδα με θέμα: «Μύθος και Φύση στον αρχαιολογικό χώρο των Λειβήθρων» διοργανώνεται το Σάββατο από το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Αν. Ολύμπου σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Πιερίας και την υπεύθυνη σχολικών δράσεων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και την υπεύθυνη καινοτόμων δράσεων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας

Η ημερίδα απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς που υπηρετούν σε σχολεία της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας και σε αυτήν θα συμμετέχουν και οι 57 εκπαιδευτικοί που έκαναν αίτηση, 40 από την Πρωτοβάθμια και 17 από τη Δευτεροβάθμια.
Σκοπός της ημερίδας είναι οι εκπαιδευτικοί της Πιερίας να γνωρίσουν από κοντά τόσο τον αρχαιολογικό χώρο των Λειβήθρων όσο και το χώρο του Θεματικού Πάρκου που σε λίγο καιρό θα είναι επισκέψιμος για το ευρύ κοινό και ιδιαίτερα για τους μαθητές και να βοηθηθούν στον σχεδιασμό ενός περιβαλλοντικού προγράμματος σε αρχαιολογικό χώρο.
Η ημερίδα θα περιλαμβάνει θεωρητικές εισηγήσεις για τον αρχαιολογικό χώρο των Λειβήθρων, για το θεματικό πάρκο που δημιουργείται εκεί, για το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του ΚΠΕ στον συγκεκριμένο χώρο και τη σύνδεση της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης με τα αρχαιολογικά μνημεία, καθώς και βιωματική προσέγγιση του θέματος με σχετικά εργαστήρια. Τα εργαστήρια θα περιλαμβάνουν σχεδιασμό ενός προγράμματος περιβαλλοντικής εκπαίδευσης για αρχαιολογικά μνημεία, σχεδιασμό φύλλων εργασίας για τον αρχαιολογικό χώρο των Λειβήθρων, κατασκευή παιχνιδιών της αρχαιότητας από πηλό (αθύρματα), γνωριμία με την αγγειοπλαστική και τη συντήρηση αρχαιοτήτων κ.α. .
Οι εργασίες της ημερίδας θα διεξαχθούν στον αρχαιολογικό χώρο των Λειβήθρων το Σάββατο 28 Μαΐου 2016 από τις 09:30 έως τις 17:45