Τα Ολύμπια Νέα

Τοπικά Νέα

Αλλάζει το κέντρο του Λιτοχώρου

Παρουσιάστηκε η μελέτη ανάπλασης στο Δημοτικό Συμβούλιο Δίου Ολύμπου1

Ο ορισμός μιας ακόμα συνεδρίασης «μέρα μεσημέρι» προκάλεσε την αντίδραση της αντιπολίτευσης οι σύμβουλοι της οποίας απουσίαζαν.

Η μελέτη ανάπλασης της οδού Αγίου Νικολάου στο Λιτόχωρο, παρουσιάστηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο Δίου Ολύμπου το οποίο συνεδρίασε το μεσημέρι της Τετάρτης, με απούσα την αντιπολίτευσης

Το ολοκληρωμένο σχέδιο ανάπλασης της κεντρικής οδού, παρουσιάστηκε στα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου προκειμένου να γίνει η οριστική παραλαβή της μελέτης. Το θέμα εισηγήθηκε ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Αθανάσιος Καλαϊτζής, ενώ στις λεπτομέρειες της μελέτης και στις παρεμβάσεις που προβλέπονται από αυτήν, αναφέρθηκε εκτενώς ο μελετητής αρχιτέκτονας Χάρης Ροϊδης παρουσιάζοντας και τα σχετικά σχέδια.
Από τη μελέτη προβλέπεται μεταξύ άλλων υπογειοποίηση των καλωδίων της ΔΕΗ, καθώς και η αφαίρεση του εξωτερικού μετασχηματιστή στο ύψος του Αστυνομικού Τμήματος Λιτοχώρου. Στο ίδιο σημείο, προβλέπεται η κατασκευή κόμβου με διαπλάτυνση στη διασταύρωση, η διαπλάτυνση του πεζοδρομίου έναντι της Εκκλησίας Αγίου Νικολάου, ακόμα και η δημιουργία ποδηλατοδρόμου από την πλευρά των οικοδομών στην οδό Αγίου Νικολάου. Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε ευρώ 800.000.
Να σημειωθεί, οτι από την συνεδρίαση απουσίαζαν οι δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης, αντιδρώντας για μια ακόμη φορά στην πρακτική του προέδρου να ορίζει συνεδριάσεις σε ώρες που ούτε τους συμβούλους διευκολύνει, αλλά ούτε και τους δημότες.
Ήδη, την προηγούμενη εβδομάδα, λόγω ακριβώς της ώρας που είχε επιλέξει για τη συνεδρίαση ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, δεν υπήρξε απαρτία με αποτέλεσμα να αναβληθεί η συνεδρίαση προκαλώντας την αντίδραση της αντιπολίτευσης.
Σε ανακοίνωσή του τότε, ο Συνδυασμός Ευθύνης του Γιώργου Φαρμάκη τόνιζε οτι το δε γεγονός των συνεδριάσεων στις 2.30 ή 3.00 το μεσημέρι δημιουργεί μια σειρά προβλήματα σε εργαζόμενους συμβούλους όχι μόνο της αντιπολίτευσης, αλλά πιθανόν και της πλειοψηφίας.