Τα Ολύμπια Νέα

Κοινωνικά

Με γιορτή η λήξη των κατηχητικών συνάξεων

Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος1

Η τελετή λήξης Κατηχητικών Συνάξεων παιδιών Δημοτικού-Γυμνασίου της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος πραγματοποιήθηκε το Σάββατο στο Κλειστό Γυμναστήριο Κατερίνης

Το πρόγραμμα άρχισε με την παρουσίαση τριών ενοριακών χορωδιών, καθώς και διάφορα αθλήματα και παιχνίδια. Συγκεκριμένα, συμμετείχαν με καλλιτεχνικό πρόγαμμα οι Ενορίες Αγίου Νικολάου Λεπτοκαρυάς, Αγίας Άννας Κατερίνης και Αγίου Χριστοφόρου Κατερίνης.
Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την τέλεση αρτοκλασίας από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Γεώργιο, ο οποίος μίλησε στα παιδιά, ευχαριστώντας όλους τους συντελεστές της εκδήλωσης και τους κατηχητές, κληρικούς και λαϊκούς, για την πολύτιμη συμβολή τους στη διεξαγωγή του κατηχητικού έργου της τοπικής Εκκλησίας. Ευχαριστίες επίσης απηύθυνε στον κ. Θεόδωρο Παυλίδη, Πρόεδρο του Οργανισμού Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Πρόνοιας (Ο.Π.Π.Α.Π.) του Δήμου Κατερίνης για την παραχώρηση του χώρου.
Στην εκδήλωση συμμετείχαν 35 Ενορίες με 750 περίπου κατηχητόπουλα.
Το προσεχές Σάββατο 28 Μαΐου, στο Δημαρχιακό Μέγαρο Μεθώνης, θα πραγματοποιηθεί αντίστοιχη εκδήλωση για τα παιδιά των Κατηχητικών Συνάξεων των Ενοριών της Βόρειας Πιερίας, ενώ πριν το Πάσχα πραγματοποιήθηκε προσκυνηματική εκδρομή στα Ιερά Μετέωρα για τη λήξη των Κατηχητικών Συνάξεων Λυκείου.
Την οργάνωση και τον συντονισμό της εκδήλωσης είχε ο Αρχιμ. Διονύσιος Γκόλιας, Υπέυθυνος του Γραφείου Νεότητας του Πνευματικού Κέντρου «Ο Άγιος Φώτιος» της Ιεράς Μητροπόλεως