Τα Ολύμπια Νέα

Τοπικά Νέα

Ξενοδοχεία μόνο για τουρίστες

Θεματοφύλακας του τουρισμού δηλώνει η Ένωση Ξενοδόχων Πιερίαςolympiaki05

Την αναχώρηση των προσφύγων που εδώ και δύο μήνες φιλοξενούνται σε ξενοδοχείο της Σκοτίνας, προανήγγειλε η Ένωση Ξενοδόχων Πιερίας, ξεκαθαρίζοντας οτι είναι αποφασισμένη «κρατήσει ψηλά το τουριστικό προϊόν της Πιερίας.

Η αναχώρηση των προσφύγων από το ξενοδοχείο «Ορφέας» στη Σκοτίνα, αποφασίστηκε από κοινού με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ και τον ιδιοκτήτη του ξενοδοχείου.
Κατόπιν αλλεπάλληλων επαφών με τον ιδιοκτήτη των ξενοδοχείων «Ορφέας» και τους εκπροσώπους της Ύπατης Αρμοστείας, δρομολογείται η απομάκρυνση των προσφύγων και μεταναστών και από το Ξενοδοχείο «Ορφέας» στην Σκοτίνα Πιερίας, αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση.
Η Ένωση Ξενοδόχων Πιερίας, σημειώνει επίσης, οτι «κατόπιν ομόφωνης εντολής των μελών της, κινητοποιήθηκε προς πάσα κατεύθυνση, ώστε η παραλιακή ζώνη της Πιερίας να φιλοξενεί αποκλειστικά τουρίστες.»
Όπως τονίζει, η αθέτηση της συμφωνίας από οποιονδήποτε ιδιοκτήτη τουριστικού καταλύματος αποτελεί για την ΕΞΕΠ κόκκινη γραμμή. «Είμαστε αποφασισμένοι να κρατήσουμε ψηλά το τουριστικό προϊόν της Πιερίας και παρ” όλη την έλλειψη κεντρικού στρατηγικού σχεδιασμού για το προσφυγικό – μεταναστευτικό ζήτημα, η Ένωση Ξενοδόχων Πιερίας θα λειτουργεί ως «θεματοφύλακας» του τουρισμού», καταλήγει η ανακοίνωση την οποία υπογράφει η πρόεδρος και ο γενικός γραμματέας της Ένωσης.