Τα Ολύμπια Νέα

Αθλητισμός

Λύση εδώ και τώρα αλλιώς δε συνεχίζω!

Αλέκος Καλτσίδης: DSC_4214

«Με το τέλος της φετινής αγωνιστικής περιόδου, θα ήθελα να τοποθετηθώ με μια σύντομη αναφορά σε όσα συνέβησαν και να ευχαριστήσω προσωπικά όλους τους συντελεστές της αξιοπρεπούς πορείας μας.

Κάναμε μια μεγάλη προσπάθεια από την ημέρα που αναλάβαμε τον ιστορικό σύλλογο που λέγεται Πιερικός. Μια προσπάθεια που αρχικά βρήκε πολλά εμπόδια και σχεδόν όλες τις πόρτες κλειστές. Κάποιες από αυτές που φαίνονταν ανοιχτές, περιείχαν μόνο συμβουλές και υποσχέσεις. Αλλά με αυτές δυστυχώς ούτε οι παίκτες μπορούν να πληρωθούν, ούτε τα σπίτια, ούτε και η καθημερινή τους σίτιση. Και πολλά άλλα βέβαια, τα οποία έπρεπε να γίνουν αφού κυριολεκτικά δε βρήκαμε απολύτως τίποτε όταν αναλάβαμε την ομάδα πέρσι το καλοκαίρι.

Είμαστε υπερήφανοι γι αυτό που πετύχαμε. Υποσχεθήκαμε αξιοπρέπεια και αξιοπιστία και καταφέραμε να κάνουμε σε μεγάλο βαθμό τον σύλλογο «αρεστό» προς την τοπική κοινωνία και υπολογίσιμο από τους αντιπάλους του.

Κάναμε λάθη. Πολλά λάθη. Αλλά ποιος δεν κάνει λάθη όταν διοικεί έναν τόσο μεγάλο και ιστορικό σύλλογο;

Κάναμε όμως και πράγματα τα οποία είναι πολύ περισσότερα από τα λάθη μας και δουλέψαμε με κοινό στόχο να μείνει η ομάδα στις εθνικές κατηγορίες και να μην διασυρθεί βουλιάζοντας στα τοπικά πρωταθλήματα. Και τα καταφέραμε!

Θεωρώ ότι ο φετινός στόχος επιτεύχθηκε με επιτυχία. Πιστεύω όμως ότι ο επόμενος στόχος είναι η επιστροφή του Πιερικού στις επαγγελματικές κατηγορίες. Πιερικός Γ΄εθνικής κατηγορίας, είναι μια παρένθεση για όλους εμάς που έχουμε ζήσει ιστορικά το μεγαλείο του. Όπως και ο ασυνεπής Πιερικός της απαξίωσης και της μιζέριας τον οποίο ζήσαμε τα τελευταία χρόνια, είναι μη αποδεκτός από όλους εμάς που αγαπάμε και υπηρετούμε το ποδόσφαιρο της περιοχής μας εδώ και δεκάδες χρόνια, προσφέροντας και το υστέρημα μας για το καλύτερο.

Δηλώνω κατηγορηματικά ότι θα πρέπει να βρεθεί άμεσα λύση τώρα που η χρονιά τελείωσε. Δε ξέρω ποια θα είναι αυτή και πως θα λέγεται αλλά θα πρέπει να είναι βιώσιμη και να εξασφαλίζει ένα υγιή παρόν και ένα φωτεινό μέλλον για τον σύλλογο. Διαφορετικά και με τις υπάρχουσες συνθήκες, εγώ δε πρόκειται να συνεχίσω στη διοίκηση του Πιερικού. Θα στηρίξω και θα εργαστώ σε ότι αποφασίσουμε σαν Δ.Σ. και εξασφαλίζει την αποδέσμευση των χρεών που βαραίνουν την ομάδα. Βάρη και ανευθυνότητες άλλων ούτε αναλαμβάνω, ούτε πληρώνω, ούτε είμαι διατεθειμένος εγώ να αναγνωρίσω δίνοντας άλλοθι σε ότι προηγήθηκε τα προηγούμενα χρόνια.

Λύση εδώ και τώρα ώστε να αναλάβουμε όλοι τις ευθύνες μας εδώ και τώρα!

Και να δημιουργήσουμε έναν ισχυρό και βιώσιμο Πιερικό, χωρίς χρέη και χωρίς να έχει καμία απολύτως υποχρέωση ή εξάρτιση απο κανέναν, πέρα των φιλάθλων του, των χορηγών του που θα στηρίζουν τις προσπάθειες του και των εργαζομένων του.

Ήμουν σε όλα τα φετινά παιχνίδια παρόν και έζησα όλους τους αγώνες λεπτό προς λεπτό αφού ακολουθούσα και ως αρχηγός αποστολής την ομάδα στα εκτός έδρας της παιχνίδια. Θέλω να πώ ένα μεγάλο ευχαριστώ στους ποδοσφαιριστές της ομάδας μας και να τους συγχαρώ που αποδείχθηκαν όλοι τους παλικάρια. Ευχαριστώ και τους προπονητές μας που έκαναν το καλύτερο ώστε η ομάδα να ανοίξει, να προχωρήσει και να κλείσει με αξιοπρέπεια την φετινή αγωνιστική χρονιά.

Ευχαριστώ πολύ τους χορηγούς μας. Τι επιχειρήσεις και τους ανθρώπους που στήριξαν τις προσπάθειες μας. Έχουν μεγάλο μερίδιο στην ανάκτηση της αξιοπρέπειας του Πιερικού και την αναγνώριση από την τοπική μας κοινωνία και όχι μόνο.

Τέλος ευχαριστώ πολύ τους λίγους φέτος αλλά ηρωικούς μας φιλάθλους που ήταν τόσο στα εντός όσο και στα εκτός έδρας παιχνίδια στο πλευρό της ομάδας.
Και είμαι σίγουρος πώς αν οι στόχοι της ομάδας ήταν διαφορετικοί, θα είχαμε πολύ περισσότερους στις κερκίδες του γηπέδου μας.»

Με τιμή
Αλέκος Καλτσίδης
Αντιπρόεδρος ΣΦΚ Πιερικός