Τα Ολύμπια Νέα

Τοπικά Νέα

Δημοτικές πεζοδρομήσεις

Παρεμβάσεις από το Δήμο στην Παραλία Παντελεήμονα1

«Σε γοργούς ρυθμούς κινούνται τα έργα βελτίωσης της ποιότητας ζωής στο Δήμο Δίου – Ολύμπου, με εκτέλεση εργασιών υποδομής από άκρο εις άκρο», σύμφωνα με το Δήμο.

Όπως τονίζεται, με αφορμή παρεμβάσεις στην παραλία Πανετελεήμονα, σκοπός του δημάρχου και του Δήμου, είναι η αναβάθμιση και ο εκσυχρονισμός όλων των κοινοτήτων του Δήμου, ώστε να βελτιωθεί η καθημερινότητα των δημοτών και των επισκεπτών.
Στο πλαίσιο αυτό κατασκευάζεται και σχεδόν ολοκληρώθηκε πεζοδρόμιο στην Παραλία Παντελεήμονα μήκους 600 μέτρων, από τη διασταύρωση μέχρι το Τούνελ του Κάστρου. Μέχρι σήμερα, η κίνηση των πεζών γινόταν από το οδόστρωμα με ιδιαίτερη επικινδυνότητα, ενώ στο παρελθόν είχαν συμβεί ακόμα και θανατηφόρα ατυχήματα.
Το συγκεκριμένο έργο έχει, επιπλέον, ιδιαίτερη σημασία, ενόψει της κατασκευής, σε σύντομο χρονικό διάστημα, του νέου Σιδηροδρομικού Σταθμού στη θέση αυτή από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, κάτι που αναμένεται να αυξήσει αισθητά τον αριθμό των πεζών επισκεπτών στην περιοχή.
Για την ολοκλήρωση του έργου ακολουθεί η ανακατασκευή του ασφαλτοτάπητα του δρόμου της περιοχής αυτής, όπου συγκεντρώνονται και λιμνάζουν τα νερά της βροχής. Το συγκεκριμένο έργο ήδη δημοπρατήθηκε την Δευτέρα 9 Μαΐου από το Δήμο Δίου – Ολύμπου, μαζί με τις καθέτους παραπλεύρως του Ξενοδοχείου «St Panteleimon».