Τα Ολύμπια Νέα

Τοπικά Νέα

Κάν’ το κι εσύ

Δράσεις ενημέρωσης για την κομποστοποίηση οικιακών οργανικών υλικών από το Δήμο1

«Η Κομποστοποίηση που γίνεται στο Δήμο μας, μπορεί να γίνει και στο σπίτι μας συμβάλλοντας έτσι στην ανάπτυξη περιβαλλοντικής συνείδησης και σεβασμού του αστικού πρασίνου», αναφέρει ο δήμαρχος Κατερίνης

Κάν’ το κι εσύ! είναι το κεντρικό σύνθημα των ενημερωτικών εκδηλώσεων και των εκπαιδευτικών δράσεων, που επικεντρώνονται στην Κομποστοποίηση που γίνεται στο Δήμο μας και μπορεί να γίνει και στο σπίτι μας. Τις δράσεις διοργανώνει ο Δήμος Κατερίνης, το τριήμερο Πέμπτη 19 έως Σάββατο 21 Μαΐου στην Πλατεία Ελευθερίας.

«Όπως είναι γνωστό στο Δήμο Κατερίνης, στο πλαίσιο της ορθολογικής διαχείρισης των φυτικών υπολειμμάτων δημοτικών πάρκων και δενδροστοιχιών, σκεφτόμαστε απλά όπως η φύση αφού οτιδήποτε κλαδεύεται, ανακυκλώνεται και επιστρέφει πάλι πίσω σε αυτή» σημειώνει σε δήλωσή του με αφορμή τις εκδηλώσεις, ο Δήμαρχος Κατερίνης Σάββας Χιονίδης επισημαίνοντας χαρακτηριστικά: «Η Κομποστοποίηση που γίνεται στο Δήμο μας, μπορεί να γίνει και στο σπίτι μας συμβάλλοντας έτσι στην ανάπτυξη περιβαλλοντικής συνείδησης και σεβασμού του αστικού πρασίνου από τους δημότες όλων των ηλικιών». Ειδικότερα, ο Δήμος Κατερίνης στο πλαίσιο της ορθολογικής διαχείρισης των φυτικών υπολειμμάτων δημοτικών πάρκων και δενδροστοιχιών, θρυμματίζει τα υπολείμματα πρασίνου που προκύπτουν: -από τις κλαδεύσεις των κοινοχρήστων χώρων. -από τους κήπους των δημοτών. (Τα υπολείμματα πρασίνου, μετά από αίτηση του δημότη, συλλέγονται και θρυμματίζονται από το ειδικό μηχάνημα του δήμου). Τα θρυμματισμένα οργανικά υλικά ανακυκλώνονται με τη μέθοδο της κομποστοποίησης και χρησιμοποιούνται ως λίπασμα και εδαφοβελτιωτικό υλικό στους χώρους πρασίνου του δήμου Κατερίνης.