Τα Ολύμπια Νέα

Τοπικά Νέα

Ευκαιρίες συνεργασίας

Ο Πρόξενος της Κορέας στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας1

Συνάντηση με τον Πρέσβη της Δημοκρατίας της Κορέας Ahn Youngjip και τον Πρόξενο Kang Yoo-sik, είχε στο γραφείο του στην Π.Κ.Μ., ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν ζητήματα προώθησης των διμερών σχέσεων και κοινού ενδιαφέροντος, με κυρίαρχο αυτό του τουρισμού και της δυνατότητας οικονομικών συνεργασιών, ειδικά στον πρωτογενή τομέα παραγωγής.
Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας ζήτησε από τον Πρέσβη της ασιατικής χώρας να εξεταστεί η δυνατότητα απευθείας αεροπορικής σύνδεσης της Ελλάδας με τη Νότια Κορέα, ενώ εξέφρασε την πρόθεσή του να εξετάσει τη συμμετοχή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας με δικό της stand στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση της Σεούλ.
Ο κ. Τζιτζικώστας παρουσίασε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Κεντρικής Μακεδονίας, ειδικά στους τομείς του εναλλακτικού τουρισμού και του αγροτοδιατροφικού τομέα και δήλωσε στους αξιωματούχους της Νότιας Κορέας τη διάθεση της διοίκησης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για την προβολή της περιοχής και των τοπικών προϊόντων υψηλής ποιότητας στο κορεατικό κοινό. Επίσης, ανέφερε μια σειρά από επενδυτικές ευκαιρίες που υπάρχουν στην Κεντρική Μακεδονία για τους Κορεάτες επενδυτές, αλλά και τις εξαγωγικές δυνατότητες της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας σε μια σειρά από προϊόντα με υψηλή κατανάλωση στη Νότια Κορέα.
Από την πλευρά του ο κ. Ahn Youngjip τόνισε πως το τουριστικό ρεύμα από τη Νότια Κορέα προς την Ελλάδα βαίνει διαρκώς αυξανόμενο, με τους επισκέπτες πλέον να κατευθύνονται μέσω Κωνσταντινούπολης και προς την Κεντρική Μακεδονία, προκειμένου να επισκεφτούν γνωστές σε αυτούς περιοχές, όπως ο Όλυμπος, το Άγιον Όρος και η Χαλκιδική. Όπως είπε ο Κορεάτης Πρέσβης, είναι πιθανό το 2017 να υπάρξει απευθείας σύνδεση μέσω της Korean Air της Σεούλ με την Αθήνα, κάτι που θα οδηγήσει σε αύξηση του τουριστικού ρεύματος προς τη χώρα μας. Πέρσι την Ελλάδα επισκέφτηκαν 52.000 Κορεάτες. Ο κ. Youngjip επισήμανε ότι «οι Κορεάτες είναι εξοικειωμένοι με την Ελλάδα, καθώς μαθαίνουν από το σχολείο για την ελληνική μυθολογία, ιστορία και φιλοσοφία, ενώ σημαντικός είναι ο χριστιανορθόδοξος πληθυσμός, που ενδιαφέρεται για θρησκευτικό τουρισμό στην Ελλάδα».