Τα Ολύμπια Νέα

Τοπικά Νέα

Επενδύστε στο ποδήλατο!

Η Κατερίνη συμμετείχε στην 9η Πανελλαδική Ποδηλατοπορεία1

Δεκάδες ποδηλάτες ανταποκρίθηκαν χθες το πρωί στην πρόσκληση της Ποδηλατικής Από-Δρασης Πιερίας για συμμετοχή στην 9η Πανελλαδική Ποδηλατοπορεία.

Άτομα κάθε ηλικίας, πήραν το ποδήλατό τους και από την πλατεία Ελευθερίας έστειλαν με τη συμμετοχή τους το δικό τους μήνυμα που για φέτος ήταν «Περιορίστε το Ι.Χ., επενδύστε στο ποδήλατο!»
Η Πανελλαδική Ποδηλατοπορεία είναι το κορυφαίο, διεκδικητικό ποδηλατικό γεγονός της χρονιάς, που διεξάγεται ταυτόχρονα σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας. Χιλιάδες ποδηλάτες εκδηλώνουν την αγάπη τους προς το ποδήλατο, ενώνουν τις φωνές τους και ζητούν να τους δοθεί ο χώρος που τους αναλογεί.
Με το φετινό σύνθημα «Περιορίστε το Ι.Χ… Επενδύστε στο ποδήλατο!» οι ποδηλάτες όλης της χώρας, διεκδικούν κατάλληλες ποδηλατικές υποδομές και ό,τι εν γένει συνάδει με την ασφάλεια των ποδηλατών, όπως αναθεώρηση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, αναβάθμιση των συγκοινωνιών και περισσότερη οδική ασφάλεια.
Στην Κατερίνη η Ποδηλατοπορεία ξεκίνησε από την πλατεία Ελευθερίας, οι ποδηλάτες έφτασαν μέχρι την Παραλία και επέστρεψαν και πάλι στην Κατερίνη.