Τα Ολύμπια Νέα

Τοπικά Νέα

Προχωρά η επέκταση του Β’ κοιμητηρίου

Συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο Κατερίνης1

Την ολοκλήρωση της διαδικασίας για την εξαγορά οικοπέδου για την επέκταση του β’ κοιμητηρίου Κατερίνης, ανακοίνωσε ο δήμαρχος.

Είκοσι αποφάσεις έλαβε το Δημοτικό Συμβούλιο Κατερίνης στη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου στο Δημαρχείο Κατερίνης. Συγκεκριμένα, έλαβε 19 αποφάσεις από τα 20 θέματα της ημερήσιας διάταξης αλλά και μία απόφαση για θέμα που ήρθε ως κατεπείγον προ ημερήσιας διάταξης.

Η συνεδρίαση άρχισε με ευχές του Δημάρχου Σάββα Χιονίδη αλλά και του επικεφαλής του «Άλλου Δρόμου», Γιώργου Κυριακίδη, προς τις μαθήτριες και τους μαθητές της Γ’ Λυκείου που συμμετέχουν στις πανελλήνιες εξετάσεις. Νωρίτερα, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Αθανάσιος Λιακόπουλος, εκ μέρους του Δημοτικού Συμβουλίου απηύθυνε συγχαρητήρια προς αθλητές που έλαβαν μετάλλια στην πάλη και στο καράτε.
Ακολούθησε ενημέρωση του Δημάρχου προς το Δημοτικό Συμβούλιο για θέματα όπως είναι η παρουσία προσφύγων σε παραλιακές περιοχές αλλά και στη Χράνη, αναφέρθηκε στην ολοκλήρωση της διαδικασίας εξαγοράς τμήματος στο β’ κοιμητήριο με τη συμβολή και της Αντιδημάρχου Πόπης Τζουμέρκα – Μπατάλα, του Αντιδημάρχου Τάκη Λεμονόπουλου και του Δημοτικού Συμβούλου Αλέξανδρου Γιουμίδη, μίλησε για μια νέα προσπάθεια που γίνεται από ντόπιους καλλιτέχνες που δημιουργούν σε παγκάκια της πόλης, όπως επίσης αναφέρθηκε στη βελτίωση παιδικών χαρών του Δήμου αλλά και στον αγώνα Ten – Ten, δηλαδή στον αγώνα των 10 χλμ στο «Δέκα» (Μοσχοχώρι), κ.ά.
Μετά την ενημέρωση του κ. Χιονίδη, ο επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Άλλος Δρόμος για τον Δ.Κατερίνης», Γιώργος Κυριακίδης, άσκησε κριτική στη Δημοτική Αρχή για τις παιδικές χαρές μιλώντας για αργοπορία, για τον χώρο πάρκινγκ επί της οδού Παρθενίου Βαρδάκα που δεν λειτουργεί, για την αμφιδρόμηση της οδού Κίτρους με αποτέλεσμα να υπάρχουν διαμαρτυρίες, αλλά και για απόφαση που είχε ληφθεί για περίπτερο, απόφαση που όμως ακυρώθηκε.
Απαντώντας ο κ. Χιονίδης στα θέματα που έβαλε ο κ. Κυριακίδης, είπε ότι ο Δήμος Κατερίνης είναι ο πρώτος που προχωρά σε βελτιώσεις τόσων πολλών παιδικών χαρών, ότι το πρόβλημα λειτουργίας του Δημοτικού Πάρκινγκ επί της οδού Παρθενίου Βαρδάκα είναι ζήτημα έλλειψης υπαλληλικού προσωπικού, ενώ για την αμφιδρόμηση της οδού Κίτρους είπε ότι πριν από οκτώ χρόνια ελήφθη ομόφωνη απόφαση από το Δ.Σ. Κατερίνης.
Τέλος, για το θέμα του περιπτέρου είπε πως δεν είναι δυνατόν ο Δήμαρχος να γνωρίζει τα πάντα, γι αυτό και απευθύνεται στις αρμόδιες υπηρεσίες. Η αρμόδια υπηρεσία, στο ζήτημα του περιπτέρου, έκανε μια εισήγηση η οποία, όμως, αποδείχθηκε ότι δεν ήταν η ενδεδειγμένη. Γι αυτό, ο κ. Χιονίδης τόνισε ότι θα πρέπει οι υπηρεσιακοί παράγοντες να είναι πιο προσεκτικοί όταν εισηγούνται θέματα προς το Δημοτικό Συμβούλιο.