Τα Ολύμπια Νέα

Τοπικά Νέα

«Ταφόπλακα» στον τουρισμό

Αντίθετη με το τέλος διανυκτέρευσης η Ομοσπονδία Ενοικιαζομένων Δωματίων της περιοχής μαςSONY DSC

 

Την έντονη διαφωνία της στην επιβολή τέλους διανυκτέρευσης στα ενοικιαζόμενα δωμάτια και διαμερίασματα αλλά και στις επιπλωμένες τουριστικές κατοικίες, είναι και η Ομοσπονδία Ενοικιαζομένων Δωματίων Πιερίας, Πέλλας και Ημαθίας.

Η Ομοσπονδία εμφανίζεται ιδιαίτερα ανήσυχη με την προοπτικής της επιβολής του συγκεκριμένου τέλους, εκτιμώντας οτι αυτό θα αποτελέσει την «ταφόπλακα» των μικρών τουριστικών επιχειρήσεων τα οποία θα οδηγηθούν σε οριστικό κλείσιμο, ενώ χιλιάδες απασχολούμενοι σε αυτές θα μείνουν άνεργοι.
Στην ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Ενοικιαζόμενων Δωματίων και Διαμερισμάτων Πιερίας – Ημαθίας – Πέλλας εκφράζει την έντονη διαφωνία της, με την επιβολή Ειδικού Τέλους Διανυκτέρευσης και στα ενοικιαζόμενα δωμάτια-διαμερίσματα και τουριστικές επιπλωμένες κατοικίες.
Όπως τονίζει στην ανακοίνωσή της, είναι σαφές, ότι μια τέτοια ενέργεια θα οδηγήσει σε περαιτέρω καθίζηση τις υφιστάμενες επιχειρήσεις του κλάδου, οι οποίες ήδη με νύχια με δόντια προσπαθούν να επιβιώσουν.
Η υπερφορολόγηση, τα παράνομα καταλύματα, αλλά και τα επιπλέον κόστη που απαιτούνται για την διατήρηση της άδειας λειτουργίας, έχουν επιβαρύνει δυσβάστακτα τις μικρές – οικογενειακές επιχειρήσεις, οι οποίες αδυνατούν πλέον να ανταπεξέλθουν. Γεγονός, το οποίο η Σ.Ε.Τ.Κ.Ε. έχει επισημάνει με όλους τους τρόπους στα αρμόδια Υπουργεία.
Η επιβολή του Ειδικού Τέλους Διανυκτέρευσης, συνεχίζει η Ομοσπονδία, θα αποτελέσει την ταφόπλακα των μικρών αυτών επιχειρήσεων με αποτέλεσμα, είτε να κλείσουν οριστικά οδηγώντας στην ανεργία χιλιάδες εργαζομένους, είτε από την άλλη πλευρά, να αναγκαστούν να παρανομήσουν.
Με δεδομένο δε ότι η εθνική οικονομία επιχορηγείται ετησίως με εκατομμύρια ευρώ από το τουριστικό προϊόν, είναι κατανοητό ότι θα απολέσει ο κρατικός προϋπολογισμός -εν τέλει – σημαντικό μέρος των εσόδων του, αναφέρει χαρακτηριστικά
Αξίζει να σημειωθεί οτι η Σ.Ε.Τ.Κ.Ε. εκπροσωπώντας 40.000 μέλη και καλύπτοντας τουλάχιστον το 50% της τουριστικής κίνησης, καλεί τον Πρωθυπουργό και τους αρμόδιους Υπουργούς να αποσύρουν άμεσα την εν λόγω πρόταση, η οποία μόνον ζημία μπορεί να προκαλέσει, τόσο στον ίδιο τον κλάδο, όσο και στον τουρισμό στο σύνολό του.