Τα Ολύμπια Νέα

Τοπικά Νέα

Βγάζουμε την τέχνη στους δρόμους της Κατερίνης

Ο Δήμαρχος Κατερίνης για τα σπουδαία «μικρά» που γίνονται στην Κατερίνη01 ΥΠΟΓΕΙΟΠΟΙΗΣΗ

 

Από παγκάκια «έργα μοντέρνας τέχνης», μέχρι χώρους φιλοξενίας για «xstream sports», περιλαμβάνει ο σχεδιασμός του Δήμου Κατερίνης ο οποίος είναι ήδη σε εξέλιξη. «Στόχος είναι να βγάλουμε την τέχνη στο δρόμο» και να αναδείξουμε την Κατερίνη σε «κέντρο κοινωνικών αθλημάτων», ανέφερε ο δήμαρχος Σάββας Χιονίδης, παρουσιάζοντας τις πρώτες παρεμβάσεις που ήδη έχουν ξεκινήσει στην πόλη μας.

Ήδη σε πολλά σημεία της Κατερίνης έχουν τοποθετηθεί τα νέα παγκάκια, τα οποία αποτελούν καλλιτεχνική έκφραση νεολαίων της πόλης που με προθυμία δέχθηκαν να συνεργαστούν με το δήμο για την υλοποίηση της ιδέας. Στόχος είναι να αποκτήσει η πόλη χρώμα και όπως είπε ο κ. Χιονίδης οι «χρωματικές παρεμβάσεις» δεν θα σταματήσουν στα παγκάκια. «Αύριο πιθανόν, θα είναι οι κάδοι απορριμμάτων, οι στύλοι της ΔΕΗ, γιατί όχι ακόμη και σημεία του οδοστρώματος», ανέφερε ο κ. Χιονίδης, τονίζοντας οτι όλες αυτές οι παρεμβάσεις εντάσσονται στο πλαίσιο της προσπάθειας για την βιώσιμη πόλη. Ο δήμαρχος υποστήριξε οτι η Κατερίνη έχει λύσει τα θέματα των βασικών υποδομών της (ύδρευση, αποχέτευση, σχολική στέγη) και πλέον έχει την «πολυτέλεια» να ασχοληθεί και με τα «μικρά» που όμως άπτονται της καθημερινότητας του δημότη και είναι εξίσου σημαντικά. Εκτός από τα νέα παγκάκια, οι παρεμβάσεις του δήμου συνεχίζονται και στις παιδικές χαρές, όπου με μικρό κόστος (και από συνεργεία του δήμου) γίνονται ασφαλέστερες για τα παιδιά και μετατρέπονται (όπως είπε ο δήμαρχος), σε χώρο κοινωνικής διασκέδασης για γονείς και συνοδούς παιδιών με χαμηλό κόστος. Οι παρεμβάσεις στις παιδικές χαρές έγιναν, αφού πρώτα πιστοποιημένο γραφείο έκανε τις παρατηρήσεις του και πάνω σε αυτές ο δήμος εργάζεται ώστε να παραδοθούν στα παιδιά.

Η μεγάλη παρέμβαση όμως που γίνεται αυτή τη στιγμή στην πόλη, είναι στο χώρο πάνω από την υπογειοποίηση της Εθνικής Οδού. Μια έκταση 90 στρεμμάτων και με «μέτωπο τριών χιλιομέτρων» αναμένεται να γίνει το επίκεντρο των xstream sports και των «αθλημάτων ευεξίας», όχι μόνο για την πόλη της Κατερίνης, αλλά για όλη την Περιφέρεια. Το επόμενο διάστημα αναμένεται να παραδοθεί και τυπικά η έκταση από την Αιγαίο ΑΕ στον Δήμο Κατερίνης. Εκεί ο δήμος έχει ξεκινήσει τον σχεδιασμό για να φιλοξενήσει στα 90 στρέμματά της πίστες αναρρίχησης, πίστα αγώνων για ποδήλατα BMX, πίστες για skateboard, για πατίνια, paintball, γήπεδα μπάσκετ, χώρους αναψυχής, παιδική χαρά 800 τετραγωνικών μέτρων, ακόμη και διαδρομές για περπάτημα και τρέξιμο.
Ο κ. Χιονίδης, υπογράμμισε ιδιαίτερα την καλή συνεργασία που έχει με τον Σύλλογο Δρομέων «Ζευς» σημειώνοντας οτι ο συγκεκριμένο σύλλογο συνέβαλε καθοριστικά στην ενασχόληση εκατοντάδων συμπολιτών μας με τον «κοινωνικό αθλητισμό». Στο πλαίσιο αυτής της συνεργασίας χαράζεται (από τον Σύλλογο Δρομέων Ζευς) διαδρομή περιπάτου και τρεξίματος και στο Πάρκο της Κατερίνης και ενισχύεται ο φωτισμός του, ενώ αναμένεται να τοποθετηθούν και εξωτερικά όργανα γυμναστικής. Σύμφωνα με το δήμαρχο Κατερίνης χάραξη διαδρομών περιπάτων (και φωταγώγηση) γίνεται και στον Λεύκο ποταμό, αλλά και στο Πλατανόδασος της Νεοκαισάρειας.
«Κάνουμε όχι μόνο οτι οφείλουμε, αλλά και αυτό που αισθάνεται η καρδιά μας» είπε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Κατερίνης, ο οποίος ευχαρίστησε για τη συνεργασία και τους συντοπίτες μας νεαρούς καλλιτέχνες που με τη φαντασία τους και τις ιδέες τους, έβαλαν τις δικές τους πινελιές (κυριολεκτικά και μεταφορικά) στην πόλη μας.