Τα Ολύμπια Νέα

Τοπικά Νέα

Πορεία αναδιοργάνωσης

Ξεκίνησε (και) στην Πιερία η συζήτηση για το μέλλον της Δημοκρατικής ΣυμπαράταξηςDSC_0037

Οι εξελίξεις γύρω από την πολιτική, οικονομική και κοινωνική κατάσταση στην Ελλάδα αλλά και προς τα πού πορεύεται η χώρα καθώς και η αναδιοργάνωση της Κεντροαριστεράς μέσα από την ενότητα του χώρου ήταν μερικά από τα ζητήματα που συζητήθηκαν στην εκδήλωση που οργάνωσε η Δημοκρατική Συμπαράταξη στη συνεδριακή αίθουσα του Επιμελητηρίου Πιερίας. Πρόκειται για μια διαδικασία που κράτησε τρεις ώρες.

Εισηγητές της εκδήλωσης ήταν ο Γραμματέας τής Νομαρχιακής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ Πιερίας Χρήστος Τζιουβάρας, το στέλεχος της Δημοκρατικής Αριστεράς Σωκράτης Βατάλης, ο Δημήτρης Μαυροειδής που εκπροσώπησε τις Κινήσεις Πολιτών αλλά και ο Δήμαρχος Συκεών Θεσσαλονίκης Σίμος Δανιηλίδης.
Το «παρών» έδωσαν ο Δήμαρχος Πύδνας-Κολινδρού Ευάγγελος Λαγδάρης, ο τ. Δήμαρχος Δίου-Ολύμπου Γιώργος Παπαθανασίου, οι τ. Γραμματείς τής Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Πιερίας Νίκος Πασχαλούδης, Γιάννης Παταρίδης, Βασίλης Παπανικολάου, Γιάννης Μαλτζάρης κ.ά., η τ. Βουλευτής Μαρία Μίχου, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Δίου-Ολύμπου Μαρία Τσιμήτρη και Θεόδωρος Τζίκας, κ.ά.
Κατά τη διάρκεια της συζήτησης ασκήθηκε κριτική στη διακυβέρνηση Κώστα Καραμανλή την πενταετία 2004 – 2009, ιδιαίτερα όμως κατά την περίοδο 2007 – 2009, ασκήθηκε κριτική στον Αντώνη Σαμαρά αφενός μεν, όπως τονίστηκε, για την περίοδο που ήταν αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης όταν πολέμησε τις μεταρρυθμίσεις που επιχειρούσε η κυβέρνηση Γιώργου Παπανδρέου, αφετέρου δε όταν συνέβαλε στο να πέσει η κυβέρνηση Παπανδρέου αλλά και όταν ο Σαμαράς έριξε την κυβέρνηση του Λουκά Παπαδήμου με σκοπό να γίνει πρωθυπουργός.
Κριτική ασκήθηκε και στον Κυριάκο Μητσοτάκη κατά την περίοδο που ήταν υπουργός του Σαμαρά, όταν, όπως είπε ο Σίμος Δανιηλίδης, αντί για μεταρρυθμίσεις προχωρούσε σε απολύσεις. Κριτική, τέλος, ασκήθηκε και στη διακυβέρνηση Τσίπρα, μέχρι σήμερα, επειδή μέσα σε ενάμισι χρόνο έγιναν τρεις εκλογικές αναμετρήσεις, σπαταλήθηκε πολύτιμος χρόνος, έγιναν και συνεχίζουν να γίνονται καθυστερήσεις και το αποτέλεσμα είναι ότι μεγαλώνει ο λογαριασμός και το τίμημα το πληρώνει ο ελληνικός λαός.
Ο κ. Δανιηλίδης ζήτησε να ανασυνταχθεί ο χώρος τής Κεντροαριστεράς με σκοπό την άρση των αδιεξόδων προκειμένου να οδηγηθεί η Ελλάδα στην έξοδο από την κρίση μέσα από μεταρρυθμίσεις, μέσα από την πραγματική ανάπτυξη. Είπε επίσης ότι η Δημοκρατική Συμπαράταξη δεν αποκλείει κανέναν απ’ αυτούς που κάποτε ανήκαν στο ΠΑΣΟΚ ή σε άλλα όμορα σχήματα, θέλει όμως να αναδιοργανωθεί μαζί με τη ΔΗΜΑΡ και τις Κινήσεις Πολιτών, αλλά και με όποια άλλα σχήματα σοσιαλιστικά επιθυμούν, και επιδιώκει να μεγαλώσει αυτός ο χώρος προς όφελος της χώρας.
Μετά τις εισηγήσεις έγινε δίωρος διάλογος και κατατέθηκαν προτάσεις για την ανασύνταξη του χώρου της Κεντροαριστεράς, για την ανάπτυξη της χώρας, για την προώθηση νέων ανθρώπων και νέων ιδεών στην Κεντροαριστερά, για την έξοδο της χώρας από την κρίση.