Τα Ολύμπια Νέα

Αθλητισμός

Τρέχουμε να αλλάξουμε το διαβήτη μας

Κάλεσμα της Ένωσης Διαβητικών Πιερίας σε εθελοντές για τη διεξαγωγή αγώνα «3ου Almira Τρίαθλον»463052dad9377fe2445d3b1bfb5f62a3_L

Ανοιχτή πρόσκληση απευθύνει η Ένωση Διαβητικών Πιερίας σε μέλη της αλλά και ευρύτερα σε πολίτες της Πιερίας και τους καλεί να συμμετέχουν ως εθελοντές στους αγώνες του «3ου Almira Τρίαθλον» που θα πραγματοποιηθούν το Σαββατοκύριακο 14 και 15 Μαΐου 2016 στην Παραλία Κατερίνης.

Οι αγώνες του «3ου Almira Τρίαθλον» πραγματοποιούνται σε συνεργασία και με την Ένωση Διαβητικών Πιερίας. Οι εκδηλώσεις έχουν την υποστήριξη της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος και γίνονται επίσης με τη συνεργασία της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, του Δήμου Κατερίνης καθώς και πολλών άλλων τοπικών φορέων της Πιερίας.

Αναζήτηση εθελοντών – εθελοντριών Όσες και όσοι ενδιαφέρονται για να προσφέρουν εθελοντικές υπηρεσίες, ας επικοινωνήσουν με την Πρόεδρο της Ένωσης Διαβητικών Πιερίας, κ. Σωτηρία Ουσταμπασίδου, στο τηλέφωνο: 6974 80 90 60. Από την Ένωση Διαβητικών γνωστοποιείται ότι οι εθελόντριες και οι εθελοντές που θα δηλώσουν συμμετοχή, θα έχουν συνάντηση την ερχόμενη Τετάρτη 11 Μαΐου στο Καφε-εστιατόριο Cook, από τις 17:00 και για δύο ώρες, όπου οι διοργανωτές θα κεράσουν καφέ και θα συζητήσουν για το τι μπορούν να προσφέρουν οι εθελοντές. Οι τρόποι είναι πολλοί: Για παράδειγμα, μία απλή φύλαξη διάβασης αθλητών (οι οδοί θα είναι κλειστοί για την κυκλοφορία οχημάτων) όπου οι εθελοντές θα δείχνουν την κατεύθυνση στους αθλητές. Η προσφορά δροσερού νερού στους αθλητές, η καταγραφή, η επιτήρηση της διαδρομής με μηχανή και πολλά άλλα. Για κάθε εθελοντή οι διοργανωτές έχουν μεριμνήσει ώστε να παραλάβει μπλούζα της διοργάνωσης, συμμετοχή στο σεμινάριο και στο pasta-party (Cook), ενώ την ημέρα του αγώνα θα τους προσφερθεί μικρογεύμα, αναψυκτικά, χυμοί. Επιπλέον, όσες και όσοι ενδιαφέρονται για να συμμετάσχουν ως εθελοντές, εάν έχουν κάποια φίλη ή κάποιον φίλο ή γνωστό που θεωρουν πως ενδιαφέρεται να βοηθήσει, ας τον ενημερώσουν σχετικά με την ανακοίνωση αυτή.

«ALMIRA TRIATHLON – RUN TO CHANGE DIABETES» Παράλληλες εκδηλώσεις – Το πρόγραμμα της Ένωσης Διαβητικών Το πρόγραμμα της διήμερης εκδήλωσης, από την πλευρά της Ένωσης Διαβητικών Πιερίας, έχει ως εξής: Σάββατο 14 Μαΐου 2016, κατά το διάστημα από 1:00 μ.μ. έως 5:00 μ.μ.: Μετρήσεις σακχάρου – ενημέρωση κοινού. Κυριακή 15 Μαΐου 2016, κατά το διάστημα από 8:00 π.μ. έως 5:00 μ.μ.: Μετρήσεις σακχάρου – ενημέρωση κοινού – προαιρετική συμμετοχή των ατόμων με σακχαρώδη διαβήτη σε αθλητικές δραστηριότητες και zumba. Λήξη: Απονομή μεταλλίων στους αθλητές καθώς και γιορτή για όσους θέλουν να παρευρεθούν. Ο Διεθνής Αγώνας Ως προς το αθλητικό κομμάτι της εκδήλωσης, όπως ανακοινώθηκε, πρόκειται για Διεθνή αγώνα, συνδυασμού τριών αθλημάτων, o οποίος περιλαμβάνει δύο αγωνιστικές αποστάσεις: almiraFAST (750m κολύμβηση – 20km ποδηλασία – 5km τρέξιμο) και almiraMAN (1.9km κολύμβηση – 90km ποδηλασία – 21km τρέξιμο) για ατομικές και ομαδικές συμμετοχές. Το σύνολο των τριαθλητών και συνοδών που αναμένεται να φιλοξενηθούν στην Κατερίνη κατά την διάρκεια του Almira Man θα είναι πάνω από 500 και περιλαμβάνουν κορυφαία ονόματα του χώρου από την Ελλάδα και το εξωτερικό, με αθλητές διεθνούς φήμης. Η διοργάνωση ακολουθεί και αυξάνει τα αυστηρά πρότυπα (σε κάθε επίπεδο) καταξιωμένων και αναγνωρισμένων αγώνων της Ελλάδας και του εξωτερικού.

«Τρέχουμε για ν’ αλλάξουμε τον διαβήτη μας»! Τέλος, η Ένωση Διαβητικών Πιερίας θα συμμετάσχει στη διοργάνωση με τον δικό της ξεχωριστό τρόπο. Συγκεκριμένα, με το σύνθημα «run to change diabetes», δηλαδή «θέλουμε ν’ αλλάξουμε τον διαβήτη μας», οι αθλητές θα ξεκινήσουν τη διαδρομή από το Almira Beach Bar και θα τερματίσουν στον ίδιο χώρο. Από την πλευρά της η Ένωση Διαβητικών Πιερίας καλεί τα άτομα που αντιμετωπίζουν σακχαρώδη διαβήτη, ιδιαίτερα όμως τους μικρούς φίλους που πάσχουν από την ασθένεια αυτή, να έρθουν και να συμμετάσχουν σε διάφορες παράλληλες δραστηριότητες αυτής της εκδήλωσης. Είναι μια ευκαιρία να γνωριστούν και με άλλα άτομα που κάνουν τον ίδιο αγώνα απέναντι σ’ αυτή την ασθένεια, να αισθανθούν ότι δεν είναι μόνοι τους σ’ αυτή τη μάχη της ζωής αλλά ότι έχουν δίπλα τους κι άλλους, είναι μια ακόμη ευκαιρία να νιώσουν δυνατοί, πιο δυνατοί! Κατά τη διάρκεια της διήμερης εκδήλωσης θα γίνουν μετρήσεις σακχάρου, θα δοθεί η δυνατότητα διαφόρων δραστηριοτήτων, θα δοθεί όμως και η δυνατότητα άθλησης, έχοντας πάντοτε στα χείλη το σύνθημα: «Τρέχουμε για ν’ αλλάξουμε τον διαβήτη μας»! Τουτέστιν, τρέχουμε για να προσπεράσουμε κάθε εμπόδιο και πρόβλημα που προέρχεται απ’ αυτή την ασθένεια!