Τα Ολύμπια Νέα

Τοπικά Νέα

Και οι 7 είναι απαραίτητοι!

Την στελέχωση του Νοσοκομείου ανακοινώνει ο ΣΥΡΙΖΑ ΠιερίαςΜΕΘ Νοσοκομείου

 

Καμία ειδικότητα γιατρού δεν σηματοδοτεί την έναρξη λειτουργίας της ΜΕΘ, ωστόσο διευκρινίζεται στην ανακοίνωση οτι «είναι μόνο η αρχή»

Την πρόσληψη επτά μονίμων γιατρών στο Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης, ανακοίνωσε με δελτίο τύπου το Τμήμα Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας.

Σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας είναι η πρώτη φορά μετά από 7 χρόνια που διορίζεται μόνιμο ιατρικό προσωπικό στο Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης, «παρά το σφιχτό δημοσιονομικό πλαίσιο». Οι επτά γιατροί, απότελούν τμήμα των 690 συνολικά γιατρών που προσλήφθηκαν για να καλύψουν κενά νοσοκομείων της επικράτειας.
Ωστόσο, καμία ειδικότητα γιατρού οι οποίοι προσλαμβάνονται στο Νοσοκομείο Κατερίνης, δεν σηματοδοτεί την έναρξη της λειτουργίας της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας.
Οι ειδικότητες οι οποίες καλύπτονται είναι: ένας Νεφρολόγος για τη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού, δυο ψυχίατροι, ένας παιδοψυχίατρος, ένας παιδίατρος, ένας παθολόγος και ένας παθολόγος με ειδικότητα στην επείγουσα ιατρική.
Στην ανακοίνωσή του, ο ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας, αναφέρει μεταξύ άλλων πως «στα έξι χρόνια της κρίσης, αλλά και από νωρίτερα το Νοσοκομείο (Κατερίνης) έχει υποστεί μεγάλη μείωση του ιατρικού προσωπικού.
Υπάρχουν τμήματα με εξαιρετικό, ειδικευμένο και σε επαρκή αριθμό νοσηλευτικό προσωπικό, ενώ αντίθετα το ιατρικό προσωπικό είχε υποστεί μεγάλες μειώσεις.
Οι διορισμοί γιατρών ΕΣΥ θα αναβαθμίσει τις υπηρεσίες προς τους ασθενείς του Νομού μας με στόχο την πρόληψη και την θεραπεία τους με συνθήκες αξιοπρέπειας.
Με περισσότερες ημέρες λειτουργίας των εξωτερικών ιατρείων, με λιγότερες ώρες αναμονής στα επείγοντα.
Για τους γιατρούς θα σημαίνει λιγότερο εργασιακό άγχος και καλύτερη προσφορά στους ασθενείς.
Οι πρώτοι αυτοί διορισμοί γιατρών ΕΣΥ ανοίγουν το δρόμο για την ανόρθωση του Δημοσίου Συστήματος Υγείας αλλά δεν είναι αρκετές για ένα υψηλού επιπέδου, σύγχρονο, σύστημα υγείας. Είναι μόνο η αρχή», καταλήγει η ανακοίνωση