Τα Ολύμπια Νέα

Κοινωνικά

Πάσχα στην Πιερία για ξένους διπλωμάτες

Στον Μητροπολίτη οι Γενικοί Πρόξενοι Ουκρανίας και ΡουμανίαςKRS_3434[2]

 

«Εόρτιο γεύμα» παρέθεσε ο Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος στους Γενικούς Προξένους της Ουκρανίας και της Ρουμανίας.

Την Κυριακή του Πάσχα, τελέστηκε ο Εσπερινός της Αγάπης στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδας Κατερίνης, όπου η ευαγγελική περικοπή, εκτός του πρωτοτύπου, αναγνώστηκε στην ομηρική, ποντιακή και νεοελληνική, αλλά και σε ξένες γλώσσες όπως λατινικά, σλαβονικά, ρουμανικά, αγγλικά, γαλλικά, γερμανικά, ιταλικά και τουρκικά.
Στην ακολουθία της Β΄ Αναστάσεως συμμετείχαν οι Γενικοί Πρόξενοι της Ουκρανίας Alexander Voronin και της Ρουμανίας Martin Ladislav Salamon, συνοδευόμενοι από μέλη των οικογενειών τους και των οικείων Διπλωματικών Αποστολών. Να σημειωθεί ότι στον Ιερό Ναό Αγίας Φωτεινής Παραλίας οι Ακολουθίες του Επιταφίου και της Αναστάσεως τελέστηκαν ελληνικά, σλαβονικά και ρουμανικά, προς εξυπηρέτηση των πολυάριθμων τουριστών, που πέρασαν τις ημέρες του Πάσχα στην περιοχή.
Μετά τη Β΄ Ανάσταση, ο Σεβασμιώτατος κ. Γεώργιος παρέθεσε στους ξένους διπλωμάτες εόρτιο γεύμα στο Εκκλησιαστικό Γηροκομείο Σβορώνου. Οι Γενικοί Πρόξενοι και οι συνοδοί τους έδειξαν εντυπωσιασμένοι από το φιλανθρωπικό έργο που επιτελεί η τοπική Εκκλησία, μετά την ξενάγησή τους στο Γηροκομείο, το Συσσίτιο και τον Ξενώνα Φιλοξενίας Παιδιών.
Οι ξένοι διπλωμάτες ευχαρίστησαν τον Σεβασμιώτατο κ. Γεώργιο, για τη μέριμνα λειτουργικής εξυπηρέτησης των ομοεθνών τους τουριστών, τόσο κατά τις μεγάλες εορτές, ιδιαίτερα όμως κατά τη θερινή περίοδο.
Τέλος, έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις πρωτοβουλίες της Ιεράς Μητροπόλεως στην προώθηση του Θρησκευτικού Τουρισμού και των Προσκυνηματικών Περιηγήσεων