Τα Ολύμπια Νέα

Τοπικά Νέα

Για την ασφάλεια των οδηγών

Παρεμβάσεις στην 15η Επαρχιακή Οδό από την Π.Ε. Πιερίας1

 

«Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται οι παρεμβάσεις της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας για τη συντήρηση του οδικού δικτύου αρμοδιότητάς της που θα διευκολύνουν τις ασφαλείς μετακινήσεις τόσο των πολιτών όσο και των επισκεπτών της Πιερίας», κάνει λόγο η αντιπεριφερειάρχης Σοφία Μαυρίδου

Σε εξέλιξη βρίσκονται εργασίες συντήρησης-αποκατάστασης ασφαλτικών οδοστρωμάτων που υλοποιεί η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας στη 15η επαρχιακή οδό,από τη διασταύρωση 13ης παλαιάς εθνικής οδού (Κατερίνης-Αγ. Δημητρίου-Ελατοχώρι-όρια νομού).

Η συγκεκριμένη εργολαβία προϋπολογισμού 300.000 ευρώ (με Φ.Π.Α. 23%) έχει αντικείμενο την υλοποίηση παρεμβάσεων που θα βελτιώσουν σημαντικά τις οδικές συνθήκες ασφάλειας και κυκλοφορίας της15ης Επαρχιακής οδού και περιλαμβάνουν εργασίες κυρίως αποκατάστασης-συντήρησης φθαρμένων ασφαλτικών επιφανειών, των καθαρισμό τάφρων και οχετών, με επενδύσεις τμημάτων αυτών, την τοποθέτηση πινακίδων και οριοδεικτών, τη διαγράμμιση της οδού, κ.ά. Το έργο -που χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας-η σύμβαση του οποίου υπεγράφη τον Ιούλιο του 2015, με συμβατική δαπάνη 185.063 ευρώ ξεκίνησε στις αρχές Οκτωβρίου και μέχρι το τέλος του περασμένου έτους συνολικά είχαν πραγματοποιηθεί αποκαταστάσεις ασφαλτικών επιφανειών σε έκταση 6.450 τ.μ.. Να σημειωθεί ότι από την αρχή του έργου έως και σήμερα έγιναν αποκαταστάσεις ασφαλτικών επιφανειών της οδού σε έκταση 7.880 τ.μ., σε τουλάχιστον δέκα σημεία του οδικού άξονα της15ης Επαρχιακής οδού. Παράλληλα, ολοκληρώθηκαν εργασίες καθαρισμού και διανοίξεων τάφρων σε όλο το μήκος της οδού περίπου 15 χιλιόμετρα, καθώς και η κατασκευή μικροτοίχου με στραγγιστήρι συνολικού μήκους περίπου 35m και η επένδυση τμήματος χωμάτινης τάφρου για τον περιορισμό -κατά το δυνατό- φαινομένων τοπικών διαβρώσεων που προκαλούνται από υπόγεια και υπέργεια όμβρια ύδατα και τη βελτίωση κατά συνέπεια των συνθηκών κυκλοφορίας της οδού. Επίσης, υλοποιήθηκαν παρεμβάσεις αποξήλωσης ασφαλτοτάπητα και κατασκευής στρώσεων οδοστρωσίας σε τμήματα της οδού, μετά το Ελατοχώρι και προς Ριζώματα νομού Ημαθίας, για τη βελτίωση των κλίσεων της οδού και την ασφαλή κυκλοφορία των οχημάτων. Οι εργασίες που υπολείπονται αφορούν κυρίως τοποθέτηση πινακίδων και οριοδεικτών καθώς και διαγράμμιση της οδού και προβλέπεται να ολοκληρωθούν άμεσα. Τα συνεργεία της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας επιχειρούν βάση του τεχνικού προγράμματος και υπό την εποπτεία της Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας Σοφίας Μαυρίδου, παρά τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες που διανύουμε, στο οδικό δίκτυο αρμοδιότητας της Π.Ε.Πιερίας υλοποιώντας παρεμβάσεις για τη βελτίωση των οδικών συνθηκών ασφαλείας και τη διευκόλυνση της πρόσβασης στην Πιερία, με σκοπό την τουριστική ανάπτυξη του τόπου ενόψει και της θερινής τουριστικής περιόδου.