Τα Ολύμπια Νέα

Τοπικά Νέα

«Επείγουσα ανάγκη το αντιμνημονιακό μέτωπο»

Ο πρ. βουλευτής Ζ. Ζάννας σε κοινή εκδήλωση των Λαπαβίτσα-Λαφονταίν1

 

Στην ιδρυτική εκδήλωση του Ευρωπαϊκού Δικτύου Ερευνών για την Οικονομική και Κοινωνική Πολιτική (ERENSEP) χαιρέτησε ο π. Βουλευτής Πιερίας και στέλεχος της Λαϊκής Ενότητας, Ζήσης Ζάννας.

To θέμα της εκδήλωσης ήταν το μέλλον της Ευρώπης και ομιλητές ο πρ. Υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας και ηγέτης της Αριστεράς (DIE LINKE) και ο πρ. Βουλευτής Ημαθίας και οικονομολόγος Κώστας Λαπαβίτσας.
Στον χαιρετισμό του ο Ζήσης Ζάννας, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στην επείγουσα ανάγκη δημουργίας ενός αντιμνημονιακού μετώπου απο τις δυνάμεις που αντιμάχονται με συνέπεια τα τελευταία χρόνια τις πολιτικές της λιτότητας και της υποταγής. Το μέτωπο αυτό θα πρέπει να είναι εξοπλισμένο με ένα πειστικό και άμεσα εφαρμόσιμο εναλλακτικό πρόγραμμα το οποίο δεν θα είναι μία θεωρητική κατασκευή, αλλά διαμορφωμένο μέσα απο τις κοινωνικές δυναμικές και σε σύνδεση με τον λαϊκό ριζοσπαστισμό που αναδύεται. Όχι με αυταπάτες που καλλιεργήθηκαν για μία καλύτερη διαχείριση της υπαρκτής ευρωπαϊκής ενοποίησης και του ενιαίου νομίσματος που διαψεύσθηκαν παταγωδώς αλλά σε σύγκρουση με την ΕΕ και την ΟΝΕ