Τα Ολύμπια Νέα

Τοπικά Νέα

Κοντά σε ασθενείς και νοσηλευτές

Επίσκεψη του Μητροπολίτη στο Νοσοκομείο Κατερίνης1

 

Ποιμαντική επίσκεψη στο Νοσοκομείο Κατερίνης, πραγματοποίησε την Κυριακή του Πάσχα ο Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος, συνοδευόμενος από τον εφημέριο του Νοσοκομείου.

Ο κ. Γεώργιος επισκέφθηκε όλες τις μονάδες του Νοσοκομείου, όπου μετέδωσε τον Αναστάσιμο χαιρετισμό «Χριστός Ανέστη» και διένειμε πασχαλινά αυγά στο εφημερεύον ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό, καθώς και στους ασθενείς και συγγενείς-συνοδούς.
Ο Σεβασμιώτατος είχε ιδιαίτερη συνάντηση στη Μαιευτική Κλινική με Σύρια λεχώνα, που γέννησε λίγες ημέρες πριν. Η νεαρή Σύρια συνομίλησε με τον Μητροπολίτη και εξέφρασε τις ευχαριστίες της για τη συμπαράσταση που έδειξαν όλοι στο πρόσωπό της, όπως και σε όλους τους συμπατριώτες της πρόσφυγες.
Στη συνέχεια, επέστρεψε στο Επισκοπείο για την τελετή της Β΄ Αναστάσεως. Η τελετή άρχισε με την ένδυση του Αρχιερέα στην Αίθουσα του Θρόνου, συνεχίστηκε με τον Εσπερινό της Αγάπης στον παρακείμενο Ιερό Ναό Αγίας Τριάδας και ολοκληρώθηκε με τη διανομή των πασχαλινών αυγών.
Κατά τον εσπερινό η ευαγγελική περικοπή, εκτός του πρωτοτύπου, αναγνώστηκε στην ομηρική, ποντιακή και νεοελληνική, αλλά και σε ξένες γλώσσες όπως λατινικά, σλαβονικά, ρουμανικά, αγγλικά, γαλλικά, γερμανικά, ιταλικά και τουρκικά.
Στην ακολουθία της Β΄ Αναστάσεως συμμετείχαν οι Γενικοί Πρόξενοι της Ουκρανίας Alexander Voronin και της Ρουμανίας Martin Ladislav Salamon, συνοδευόμενοι από μέλη των οικογενειών τους και των οικείων Διπλωματικών Αποστολών.
Να σημειωθεί ότι στον Ιερό Ναό Αγίας Φωτεινής Παραλίας οι Ακολουθίες του Επιταφίου και της Αναστάσεως τελέστηκαν ελληνικά, σλαβονικά και ρουμανικά, προς εξυπηρέτηση των πολυάριθμων τουριστών, που πέρασαν τις ημέρες του Πάσχα στην περιοχή.
Οι ξένοι διπλωμάτες ευχαρίστησαν τον Σεβασμιώτατο κ. Γεώργιο, για τη μέριμνα λειτουργικής εξυπηρέτησης των ομοεθνών τους τουριστών, τόσο κατά τις μεγάλες εορτές, ιδιαίτερα όμως κατά τη θερινή περίοδο.