Τα Ολύμπια Νέα

Τοπικά Νέα

Σχεδιασμός και οργάνωση

Προετοιμάζεται εν όψει καλοκαιριού ο Δήμος Πύδνας Κολινδρού1

Πραγματοποιήθηκε την Μ. Δευτέρα η Συνεδρίαση του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου (Σ.Τ.Ο) της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Πύδνας Κολινδρού με την συμμετοχή των φορέων που την απαρτίζουν. Στο επίκεντρο της συνεδρίασης, ήταν ο σχεδιασμός και οι δράσεις Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων λόγω των δασικών πυρκαγιών κατά την αντιπυρική περίοδο 2016.

Ο Δήμαρχος Πύδνας Κολινδρού κ. Ευάγγελος Λαγδάρης αφού ευχαρίστησε τους προσκεκλημένους φορείς για την παρουσία τους ,τόνισε ότι κύριο μέλημα όλων πρέπει να είναι η πρόληψη και η έγκαιρη αντιμετώπιση των φαινομένων που προκύπτουν.
Τόνισε την ετοιμότητα που έχει ο Δήμος Πύδνας Κολινδρού τόσο σε μηχανολογικό εξοπλισμό όσο και σε ανθρώπινο δυναμικό για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών από επικείμενες πυρκαγιές.
Συζητήθηκαν διεξοδικά θέματα ετοιμότητας, και συνεργασίας μεταξύ των φορέων, οι προτεραιότητες επέμβασης κάθε φορέα σε περίπτωση συμβάντος και οι απαιτούμενες ενέργειες για αντιμετώπιση δασικών πυρκαγιών.
Τονίστηκε η στενή συνεργασία που υπάρχει μεταξύ των αρμόδιων φορέων, η οποία αποτελεί κρίσιμο παράγοντα επιτυχίας, όπως και η ιδιαίτερα σημαντική συμβολή των εκπροσώπων των τοπικών κοινοτήτων, καθώς και των αγροτών μαζί με εθελοντές, ανταποκρίνονται πάντοτε πρόθυμα ώστε να επιτευχθεί η όσο το δυνατόν καλύτερη ετοιμότητα για την αντιμετώπιση κινδύνων από δασικές πυρκαγιές.
Αποφασίστηκε να γίνουν ακόμη, συγκεκριμένες παρεμβάσεις ώστε να γίνει επιμελείς καθαρισμός βλάστησης σε επικίνδυνα σημεία και επίσης επισημάνθηκε η ανάγκη ενημέρωσης- ενεργοποίησης με κάθε μέσο των πολιτών, ώστε να γίνει αποψίλωση στις ιδιοκτησίες τους και η κοπή κλαδιών που εξέχουν σε δρόμους, προκειμένου να διευκολύνεται η πρόσβαση των πυροσβεστικών και λοιπών οχημάτων.
Διατυπωμένη πρόθεση του Δήμου Πύδνας Κολινδρού είναι να αντιμετωπιστούν άμεσα όσα προβλήματα διαπιστώθηκαν και σε στενή συνεργασία με τους λοιπούς φορείς Πολιτικής Προστασίας ώστε να εξασφαλίζεται η ετοιμότητα αντιμετώπισης πιθανών κινδύνων από πυρκαγιές.
Στην συνεδρίαση του (Σ.Τ.Ο) Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Πύδνας Κολινδρού παραβρέθηκαν:
Ο Υπίλαρχος Βασίλειος Κεχαγιάς της ΧΧΙV ΤΘΤ Λιτοχώρου, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κατερίνης Αντιπύραρχος Ευάγγελος Φαλάρας, ο Διοικητής του Πυροσβεστικού κλιμακίου Κολινδρού Νικόλαος Χειμώνας, ο Διοικητής του Α.Τ Αιγινίου Υ/Α Αντώνιος Κούρτης, ο Αντιδήμαρχος, Κωνσταντίνος Κακάνης υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου, ο Δημοτικός Σύμβουλος Πύδνας Κολινδρού, Παπαϊωάννου Όθων, η Δασολόγος Χρυσούλα Τερζή, οι εκπρόσωποι του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας της περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, ο Προϊστάμενος κ. Νικόλαος Χηνόπουλος και ο Στέφανος Σφουγγάρας, ο Νικόλαος Χηνόπουλος εκπροσώπησε και τον Σύλλογο Ραδιοερασιτεχνών Ν. Πιερίας (ΣΥ.ΡΑ.Π), ο Πρόεδρος της Τ.Κ Καστανέας Κωνσταντίνος Νικολόπουλος, ο Πρόεδρος της Τ.Κ Καταχά Ορφανίδης Κωνσταντίνος, ο Γενικός Γραμματέας Νεκτάριος Παναγιώτης του Ορειβατικού Συλλόγου Αιγινίου, ο Διευθυντής Τεχνικών Υπηρεσιών και Πολεοδομίας του Δήμου Καραμέλλιος Δημήτριος, ο Διονύσιος Καραΐσκος της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου καθώς και ο υπεύθυνος του Γραφείου Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Θωμάς Γκέκας.