Τα Ολύμπια Νέα

Τοπικά Νέα

Με δικό της… καλάθι η Πιερία

Έκθεση Φρέσκων Φρούτων και Λαχανικών «Freskon 2016» στη Θεσσαλονίκηfreskon_slider1_gr

Στη Διεθνή Έκθεση Φρέσκων Φρούτων και Λαχανικών, «Freskon 2016», θα συμμετάσχει η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας μέσα από το ενιαίο περίπτερο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Η έκθεση που διοργανώνεται από τη HELEXPO από τις 21 έως τις 23 Απριλίου, στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης, έχει ως σκοπό την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας, την εξωστρέφεια της ελληνικής παραγωγής καθώς και την τόνωση του πρωτογενούς τομέα.

Στην προώθηση των φρέσκων φρούτων και λαχανικών της εύφορης πιερικής γης στην παγκόσμια αγορά θα στοχεύσει με τη συμμετοχή της η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας, στο πλαίσιο μιας έκθεσης που αποτελεί τον συνδετικό κρίκο ανάμεσα στην ελληνική παραγωγή και στις διεθνείς αγορές, τους μεγάλους ξένους λιανέμπορους και τα υπερεθνικά δίκτυα διανομής.
Την έκθεση αναμένεται να επισκεφθούν χονδρέμποροι εισαγωγείς και εξαγωγείς φρέσκων φρούτων και λαχανικών, έμποροι λιανικής, σημαντικές αλυσίδες super market από την Ελλάδα και το εξωτερικό, όπως επίσης και γεωπόνοι, παραγωγοί αλλά και επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στον κλάδο της συσκευασίας και των logistics.Η «Freskon 2016» πλαισιώνεται από μια σειρά παραλλήλων εκδηλώσεων, όπως το FreshCon market – supermarkets b2b point για συναντήσεις με αλυσίδες σουπερμάρκετ του εξωτερικού, το 1ο συνέδριο για τα Πράσινα Λαχανικά και το Σπαράγγι, κ.ά.
Τα τοπικά ποιοτικά προϊόντα που απαρτίζουν το αγροτικό καλάθι της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας θα αναδειχθούν σε νέες αγορές του εσωτερικού και του εξωτερικού, δυναμώνοντας την ήδη ισχυρή τους ταυτότητα και επιβεβαιώνοντας την καλή φήμη των προϊόντων και του τόπου παραγωγής τους. Το καλάθι των τοπικών προϊόντων είναι ενταγμένο σε ένα στοχευόμενο επιχειρησιακό σχέδιο που θα αποτελέσει τη βάση της αγροτουριστικής ανάπτυξης για την επόμενη δεκαετία που θα συνδέσει την αγροτική οικονομία, με την μεταποίηση, την τουριστική ανάπτυξη και την καινοτομία.
«Ευελπιστούμε τα αγροτικά προϊόντα που συνθέτουν το τοπικό μας καλάθι να οδηγήσουν στην ισόρροπη ανάπτυξη της Πιερίας και τα αγροτικά προϊόντα “σήμα κατατεθέν” της περιοχής μας να συνδεθούν με όλο τον παραγωγικό ιστό. Για να πετύχουμε πρέπει να οργανώσουμε-βελτιώσουμε τις μεθόδους παραγωγής, συγκέντρωσης, τυποποίησης προϊόντων, τις μορφές μεταποίησης και πιστοποίησης, και φυσικά, την οργάνωση των πρωτοβουλιών για εμπορία, προώθηση και προβολή των προϊόντων μας, με απώτερο σκοπό την αύξηση του αγροτικού εισοδήματος», επισημαίνει η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας Σοφία Μαυρίδου.
Οι ώρες λειτουργίας της έκθεσης είναι: Πέμπτη 11:00 – 19:00, Παρασκευή 10:00 – 19:00 και Σάββατο 10:00 – 18:00