Τα Ολύμπια Νέα

Τοπικά Νέα

Με τρία σχολεία η Πιερία

10η Μαθητική Έκθεση Επιχειρηματικότητας Νέων1 Παρουσίαση προγραμμάτων Εικονικής Επιχείρησης - Λύκειο Κονταριώτισσας (5)

Με την παρουσία τριών σχολείων της Πιερίας πραγματοποιήθηκε η 10η Μαθητική Εμπορική Έκθεση του «Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων/Junior Achievement Greece». Πρόκειται για το Λύκειο Κονταριώτισσας, το 3ο Λύκειο Κατερίνης και το Γυμνάσιο Αλωνίων που παρουσίασαν δικά τους προγράμματα «Εικονικής Επιχείρησης» και διαγωνίστηκαν μεταξύ εκατό σχολείων από ολόκληρη την επικράτεια.

Η παρουσίαση των προγραμμάτων, για τη Βόρεια Ελλάδα, έγινε στο Mediterranean Cosmos, στη Θεσσαλονίκη, την Παρασκευή 8 Απριλίου.
Το Λύκειο Κονταριώτισσας Δ.Δίου-Ολύμπου συμμετείχε στην Έκθεση με προϊόντα της Εικονικής Επιχείρησης «Άρωμα Ολύμπου». Το Γυμνάσιο Αλωνίων Δ.Πύδνας-Κολινδρού συμμετείχε με μια έξυπνη ιδέα που αφορούσε κάδο ανακύκλωσης «Smileybin». Επίσης, το 3ο Λύκειο Κατερίνης συμμετείχε με το Μυθολογικό Πάρκο Ολύμπου «Μυθικές Αναδρομές σε Μυθικές Διαδρομές».
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε η συμμετοχή του Λυκείου Κονταριώτισσας. Συγκεκριμένα, μαθήτριες και μαθητές του Λυκείου Κονταριώτισσας υπό την καθοδήγηση του καθηγητή της Χημείας, Γρηγόρη Καλόμοιρου, παρασκεύασαν χειροποίητη αφιλτράριστη και απαστερίωτη μπύρα, κρασί από μέλι, την περίφημη «Μεντοβίνα», σαπούνια από ελαιόλαδο, βότανα και μέλι καθώς και καλλυντικά από φυσικά συστατικά της κυψέλης. Σχεδίασαν ετικέτες και συσκεύασαν με μεράκι ό,τι δημιούργησαν, σαν μικροί επιχειρηματίες.
Με τη βοήθεια και καθοδήγηση της οικονομολόγου του σχολείου, Μελιτινής Αμπάδου, οι μαθήτριες και οι μαθητές αναμένεται να αποκτήσουν, μέσω των δραστηριοτήτων τους, και το πανευρωπαϊκής εμβέλειας πτυχίο επιχειρηματικότητας ESP. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι στην όλη προσπάθεια βοήθησε εθελοντικά και ο οικονομολόγος – σύμβουλος επιχειρήσεων Ιωάννης Σβάρνας, απεσταλμένος του Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων (ΣΕΝ), καθώς και ο Αντιδήμαρχος Δίου-Ολύμπου Αθανάσιος Καλαϊτζής.
Τον ερχόμενο Ιούνιο, σε Πανελλαδικό Διαγωνισμό που θα διεξαχθεί, θα αναδειχθεί η «Καλύτερη Εικονική Επιχείρηση 2016», η οποία θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό του Junior Achievement Europe που θα πραγματοποιηθεί στις 25-28 Ιούλιου στη Λουκέρνη της Ελβετίας.