Τα Ολύμπια Νέα

Τοπικά Νέα

Συμβολικός αποκλεισμός στη ΔΟΥ

Οι φοροτεχνικοί (και) της Πιερίας στους δρόμους12931103_10154088011674621_5026982593897709615_n

Σε συμβολικό αποκλεισμό της ΔΟΥ Πιερίας προχώρησαν την Πέμπτη οι φοροτεχνικοί του νομού μας, συμμετέχοντας στις κινητοποιήσεις του κλάδου τους.

Ήδη λογιστές και φοροτεχνοί απέχουν από την υποβολή φορολογικών δηλώσεων, όπως αποφάσισε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών και το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος, μόλις λίγες ώρες μετά το «άνοιγμα» του TAXIS
Πανελλήνια Ομοσπονδία Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών και Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος διαμαρτύρονται για τις προωθούμενες αλλαγές στο ασφαλιστικό, σε σχέση με το νέο τρόπο υπολογισμού των εισφορών τους, ο οποίος οδηγεί στην καταβολή του 70% και πλέον του εισοδήματός τους σε φόρους και ασφαλιστικές εισφορές.
«Εάν εφαρμοστεί το νέο σύστημα υπολογισμού των εισφορών, του χρόνου θα είναι αδύνατη η υποβολή φορολογικών δηλώσεων, γιατί – πολύ απλά – δε θα υπάρχουν λογιστικά γραφεία και ελεύθεροι επαγγελματίες, αφού θα έχουν βάλει λουκέτο», υποστηρίζει το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος σε ανακοίνωσή του.
Το Επιμελητήριο, καλεί παράλληλα όλα τα μέλη του «να βάλουν κατά μέρος τα πολιτικά και συνδικαλιστικά “εγώ” τους και να απέχουν από την υποβολή δηλώσεων, ώστε το μήνυμα αντίδρασης να είναι ηχηρό, γιατί όλοι μαζί μπορούμε», ανέφερε σε δηλώσεις του ο πρόεδρος Ο.Ε.Ε.
«Οι οικονομολόγοι – λογιστές φοροτεχνικοί – στηρίζουν τον επιστημονικό τους φορέα και αποφάσισαν να απέχουν από την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων ως ένδειξη διαμαρτυρίας στο προωθούμενο ασφαλιστικό νομοσχέδιο», αναφέρει και η ΠΟΟΕΕΕ.
Σε πρώτη φάση, η αποχή θα διαρκέσει έως και τις 18 Απριλίου, οπότε Οικονομικό Επιμελητήριο και ΠΟΟΑΕΕΕ θα συνεδριάσουν εκ νέου, για να καθορίσουν την περαιτέρω στάση τους.