Τα Ολύμπια Νέα

Τοπικά Νέα

Οι φόροι δεν δημιουργούν θέσεις εργασίας

Ντόρα Μπακογιάννη:1

«Ο κ. Τσίπρας την μεγαλύτερη προσφορά που έχει να κάνει στη χώρα είναι να παραιτηθεί και να δώσει στον ελληνικό λαό τον λόγο», υποστήριξε η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας

Την πρώην υπουργό Εξωτερικών των κυβερνήσεων Καραμανλή, Ντόρα Μπακογιάννη τίμησε το Επιμελητήριο Πιερίας το βράδυ την Παρασκευή με αφορμή την ομιλία της βουλευτού σε εκδήλωση στην Κατερίνη. Η κ. Μπακογιάννη, τιμήθηκε για την συμβολή της (ως υπουργού εξωτερικών) στην κατάργηση της βίζας για τους Σέρβους.

Η κ. Μπακογιάννη, κατά την παραμονή της στην Κατερίνη, επισκέφθηκε το δημαρχείο όπου συναντήθηκε με το δήμαρχο Σάββα Χιονίδη, ενώ λίγο αργότερα είχε συναντήσεις με νεολαίους του κόμματος, αλλά και στελέχη της ΝΟΔΕ.
Πριν την ομιλία της στο ΕΒΕ Πιερίας (την οποία παρακολούθησαν πολλά στελέχη της παράταξης) η πρώην υπουργός παραχώρησε συνέντευξη τύπου και αναφέρθηκε σε θέματα επικαιρότητας, επαναλαμβάνοντας το «αίτημα» για εκλογές το συντομότερο δυνατον, αφού είναι η μοναδική υπηρεσία (όπως είπε) που μπορεί να προσφέρει πλέον στη χώρα η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛΕ
Το κόστος παραμονής αυτής της κυβέρνησης στην εξουσία είναι μεγαλύτερο από το όποιο κόστος των 20 ημερων της προεκλογικής περιόδου, υποστήριξε η κ. Μπακογιάννη, σημειώνοντας χαρακτηριστικά πως ο κ. Τσίπρας την μεγαλύτερη προσφορά που έχει να κάνει στη χώρα είναι να παραιτηθεί και να δώσει στον ελληνικό λαό τον λόγο.
Σχολιάζοντας την επερχόμενη «φοροκαταιγίδα», τόνισε πως είναι απολύτως απαραίτητο να μειωθούν οι φόροι, αφού «είναι αδιανόητο να πιστεύει κανείς ότι μπορεί να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας, να υπάρξουν επιχειρήσεις με αυτό το φορολογικό καθεστώς.»
Η κ. Μπακογιάννη, δεν άφησε ασχολίαστη την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί με τις προσφυγικές ροές, σημειώνοντας πως η Ευρώπη δεν κατάφερε να ανταποκριθεί στην συγκεκριμένη πρόκληση. «Είναι τόσο μεγάλη η ευρωπαϊκή κρίση που θα κλονίσει συθέμελα το ευρωπαϊκό οικοδόμημα», εκτίμησε, συμπληρώνοντας πως χώρες οι οποίες θα έπρεπε να δείχνουν μεγαλύτερη ευαισθησία γιατί είχαν τείχη που τους χώριζαν, υψώνουν φράχτες και έχουν λαϊκίστικες ηγεσίες που απέχουν από τις ευρωπαϊκές αξίες. «Παρά ταύτα πιστεύω πως θα επικρατήσει η λογική και ελπίζω ότι η κυβέρνηση θα αντιληφθεί ότι με ιδεοληψίες και σπασμωδικές κινήσεις δεν αντιμετωπίζεται το προσφυγικό», είπε χαρακτηριστικά.
Από τα βέλη της πρώην υπουργού για το προσφυγικό, δεν γλίτωσε και η κυβέρνηση, τονίζοντας πως δεν είναι δυνατόν να μην μπορεί να καταλάβει η κυβέρνηση ότι υπάρχει διαφορά μεταξύ προσφύγων και μεταναστών καθώς και ότι οι μετανάστες θα πρέπει να είναι σε κλειστές δομές, διότι για να τους επαναπατρίσεις πρέπει να ξέρεις που βρίσκονται. Οι πρόσφυγες βάσει της Συνθήκης της Γενεύης πρέπει να βρίσκονται σε ανοικτές δομές και με βάση την ευρωπαϊκή συμφωνία θα πρέπει να επιμεριστούν σε ολόκληρη την Ευρώπη.
Η κ. Μπακογιάννη ρωτήθηκε και για τη διεύρυνση της παράταξης και αν η Νέα Δημοκρατία έχει το «μηχανισμό» να κρατήσει μακριά της ανθρώπους που την εγκατέλειψαν και τώρα ενόψει της δημοσκοπικής ανόδου της επιστρέφουν. «Στόχος της Νέας Δημοκρατίας του Κυριάκου Μητσοτάκη, είναι διεύρυνση της παράταξης» είπε η κ. Μπαγκογιάννη, σημειώνοντας οτι «οι διαφορές μας ανήκουν στο παρελθόν», ωστόσο έβαλε έναν αστερίσκο τονίζοντας οτι η παράταξη είναι ανοιχτή σε όλους «με εξαίρεση τους ανθρώπους μειωμένου ηθικού περιεχομένου»