Τα Ολύμπια Νέα

Τοπικά Νέα

Το σπίτι μας είναι η φύση

Επίσκεψη μαθητών στον Βιολογικό καθαρισμό της ΔΕΥΑ Κατερίνης1

Μαθητές της Δ΄ τάξης του 7ου Δημοτικού σχολείου Κατερίνης επισκέφθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα, τις εγκαταστάσεις του Βιολογικού καθαρισμού Κατερίνης στα πλαίσια των μαθημάτων της «Μελέτης Περιβάλλοντος» και «Ευέλικτης ζώνης».

Ο προϊστάμενος του Βιολογικού καθαρισμού κ. Θωμάς Σεϊταρίδης υποδέχτηκε τους μαθητές και έκανε την ξενάγηση στους χώρους καθαρισμού του νερού. Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να δουν όλα τα στάδια επεξεργασίας και καθαρισμού του νερού από τα καθημερινά λύματα. Τους μαθητές συνόδευε ο δάσκαλος τους Ηλίας Γκολέμας.
Η συνάντηση ήταν ιδιαίτερα εποικοδομητική, καθώς οι μαθητές υλοποιούν παράλληλα ένα πρόγραμμα «Η Φύση είναι το σπίτι μας». Στόχος του προγράμματος είναι να επιμορφωθούν οι μαθητές στους τρόπους προστασίας του νερού από ρύπους. Ο κ. Θωμάς Σεϊταρίδης τόνισε, ότι «πρέπει να προστατεύουμε το νερό από σκουπίδια, καθώς και το περιβάλλον γενικότερα, αλλά και να μην ξεχνάμε ότι δεν πρέπει να σπαταλάμε το νερό».
Οι εκπαιδευτικές επισκέψεις μας δίνουν ιδιαίτερη χαρά, καθώς είναι σημαντικό από μικρή ηλικία να αποκτάται περιβαλλοντική συνείδηση, με στόχο την αποφυγή μόλυνσης των υδάτων, ανέφερε σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ. Ο κ. Δρούγκας συμπλήρωσε πως «το νερό είναι αγαθό όλων μας και πρέπει να το σεβόμαστε. Η ΔΕΥΑ Κατερίνης καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να εξασφαλίζει τις αναγκαίες υποδομές που απαιτούνται για την διατήρηση των φυσικών μας πόρων. Νερό πηγή ζωής, κάθε σταγόνα πολύτιμη».