Τα Ολύμπια Νέα

Τοπικά Νέα

Έκκληση αλληλεγγύης για τους πρόσφυγες

ΕΛΜΕ Πιερίας1

«Το δράμα χιλιάδων προσφύγων που επιχειρούν μέσω της χώρας μας να φτάσουν στην Κεντρική Ευρώπη βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη», αναφέρει σε ανακοίνωση της η ΕΛΜΕ Πιερίας, καλώντας γονείς και εκπαιδευτικούς σε προσφορά ειδών πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες.

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της, αυτή τη στιγμή χιλιάδες πρόσφυγες, πολλές οικογένειες με μικρά παιδιά που έχουν ξεριζωθεί από την πατρίδα τους, όσοι γλυτώνουν από τις βάρκες των δουλεμπόρων και δεν πνίγονται στη θάλασσα του Αιγαίου, βιώνουν μια πολύ σκληρή πραγματικότητα. «Είναι οι άσχημες συνθήκες υποδοχής, διαμονής, μετακίνησης, περίθαλψης σίτισης και μέριμνας που κάνουν ακόμα χειρότερη την κατάσταση τους. Ταυτόχρονα διάφοροι κύκλοι ρατσιστών καλλιεργούν κλίμα μίσους, ξενοφοβίας και ρατσισμού ενώ την ίδια ώρα μαυραγορίτες ληστεύουν τους εξαθλιωμένους πουλώντας είδη πρώτης ανάγκης σε εξωφρενικές τιμές. Σας καλούμε όλες και όλους να δείξετε έμπρακτα την αλληλεγγύη σας να απομονώσετε τις ξενοφοβικές και ρατσιστικές κραυγές αυτών , που ζητούν να μην τους βοηθήσουμε. Ήδη ήρθαν και στο νομό μας και εγκαταστάθηκαν στα κέντρα φιλοξενίας εκατοντάδες πρόσφυγες, οικογένειες που έχουν μαζί τους μωρά και μικρά παιδιά. Εξαιτίας του μεγάλου χρονικού διαστήματος που (φαίνεται) ότι θα μείνουν εγκλωβισμένοι σε αυτούς τους χώρους, δημιουργούνται μεγάλες ανάγκες κυρίως για τα μικρά παιδιά και τα μωρά. Γι’ αυτό κάνουμε έκκληση στις σχολικές μονάδες του νομού, αλλά και σε όλους τους συμπολίτες μας να βοηθήσουν το έργο ΟΛΩΝ των εθελοντικών ομάδων (Εθελοντική ομάδα δράσης Ν. Πιερίας, Κοινωνική κουζίνα αλληλεγγύης Λαϊκή επιτροπή Κατερίνης κτλ) φέρνοντας, όσοι μπορούν, είδη πρώτης ανάγκης σε μέρες και ώρες που οι εθελοντικές ομάδες δηλώνουν ότι δέχονται, κυρίως: Παιδικές τροφές σε βάζα, γάλα σε σκόνη, κρέμες σε σκόνη, μπισκότα, κράκερς, φρυγανιές, πάνες για μωρά, μωρομάντηλα, πούδρες, παιδικά παιχνίδια, μανταλάκια, μικρές λεκάνες και ότι άλλο χρήσιμο για την περίσταση.»

«Τον φασισμό βαθιά κατάλαβέ τον δεν θα πεθάνει μόνος τσάκισέ τον» Εν τω μεταξύ με μια ακόμη ανακοίνωση η Ε.Λ.Μ.Ε Πιερίας καταγγέλλει την αποφυλάκιση του «δολοφόνου στελέχους της Χρυσής Αυγής» Γιώργου Ρουπακιά. Όπως αναφέρει, «Η αποφυλάκιση του έστω και με αυστηρούς περιοριστικούς όρους, αποτελεί πρόκληση, όχι μόνο για την οικογένεια του δολοφονημένου αντιφασίστα μουσικού Παύλου Φύσσα, αλλά και για το σύνολο των θυμάτων της εγκληματικής και ναζιστικής αυτής οργάνωσης. Προσβάλλει το κοινό περί δικαίου αίσθημα του λαού μας. Είναι τεράστιες οι ευθύνες διαχρονικά της εκτελεστικής, νομοθετικής και δικαστικής εξουσίας . Καμία ανοχή δεν πρέπει να υπάρξει από τους εργαζόμενους και τη νεολαία απέναντι στους νοσταλγούς του Χίτλερ, στους δολοφόνους του αντιφασίστα μουσικού Παύλου Φύσσα, και όλων των άλλων εγκληματικών ενεργειών που έκανε η Χρυσή Αυγή χτυπώντας Συνδικάτα και συνδικαλιστές στο Πέραμα και όχι μόνο. Ο λαός μας και η νεολαία ιδιαίτερα πρέπει να επαγρυπνούμε, να απομονώσουμε τη ναζιστική Χρυσή Αυγή όπου και αν εμφανίζεται, να μην μπορούν να σταθούν οι φασίστες σε κανένα σχολείο, σε καμιά γειτονιά.»