Τα Ολύμπια Νέα

Τοπικά Νέα

Ο δημόσιος τομέας απεργεί

Συμμετέχουν γιατροί και οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ1

Τη συμμετοχή του στην 24ωρη απεργία που έχει προκηρύξει για σήμερα η ΑΔΕΔΥ ενάντια στο ασφαλιστικό, αποφάσισε ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος. Στην απεργία συμμετέχει το Σωματείο Εργαζομένων στο ΕΚΑΒ και η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ).

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση «το Διοικητικό Συμβούλιου του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, κατά τη συνεδρίασή του, αποφάσισε να συνεχίσει, σε συνεργασία με όλους τους κοινωνικούς φορείς, να αντιδρά ενάντια στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο που καταστρέφει, μαζί με το φορολογικό, κάθε παραγωγική διαδικασία οδηγώντας πολύ κόσμο στην ανεργία και στη μετανάστευση». Όσον αφορά το προσφυγικό και μεταναστευτικό ζήτημα, το ΔΣ του ΠΙΣ, συνιστά σε όλα τα μέλη του να καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια, συμβάλλοντας στην περίθαλψη αυτών των ανθρώπων, αλλά και στην προστασία της Δημόσιας Υγείας. Στο πλαίσιο αυτό καλεί όλα τα μέλη του να ενταχθούν κάτω από τον επιχειρησιακό σχεδιασμό του ΕΚΕΠΥ, αλλά και την ηγεσία του υπουργείου Υγείας να ενισχύσει τις δομές υγείας σε κάθε επίπεδο.

Με προσωπικό ασφαλείας ΕΚΑΒ και νοσοκομεία
Σε συμμετοχή στην σημερινή καλεί τα μέλη του και το Σωματείο Εργαζομένων του ΕΚΑΒ.
«Το ΕΚΑΒ συμμετέχει στην 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ που έχει προκηρυχθεί για την Πέμπτη 7 Απριλίου ενάντια στην οικονομική εξαθλίωση και κατάργηση των ασφαλιστικών και εργασιακών δικαιωμάτων που θέλουν να οδηγήσουν η Κυβέρνηση με τους Ευρωπαίους δανειστές και το ΔΝΤ τον Ελληνικό λαό» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.
Τέλος, η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ) αποφάσισε τη συμμετοχή των νοσοκομειακών γιατρών στην πανελλαδική απεργία, που έχει προκηρυχθεί από την ΑΔΕΔΥ και καλεί τους γιατρούς μέλη της να λάβουν μέρος στις πορείες και τα συλλαλητήρια που θα διοργανωθούν σε όλη τη χώρα.