Τα Ολύμπια Νέα

Τοπικά Νέα

Ευρεία σύσκεψη για το προσφυγικό

Τη Δευτέρα στο Δημαρχείο Δίου Ολύμπου2ο θεμα

Υλοποιώντας τις αποφάσεις της σύσκεψης εκπροσώπων Φορέων και κατοίκων του Δήμου Δίου-Ολύμπου που έγιναν στο Βαρικό Λιτοχώρου στις 24 Μαρτίου, πραγματοποιείται τη Δευτέρα σύσκεψη-ανοιχτή συζήτηση με όσους ενδιαφέρονται για το θέμα των προσφύγων που φιλοξενούνται σε τουριστικές περιοχές του Δήμου Δίου Ολύμπου

Στη σύσκεψη έχουν κληθεί για να ενημερώσουν, αλλά –ταυτόχρονα- να ενημερωθούν οι Βουλευτές του νομού Πιερίας, οι Αιρετοί της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, οι Διοικήσεις Συλλόγων και Σωματείων, αλλά και όποιος άλλος Φορέας και κάτοικος του Δήμου Δίου-Ολύμπου το επιθυμεί. Το Σωματείο Επαγγελματιών Λιτοχώρου, καλεί επίσης κατά τη διάρκεια της σύσκεψης να υπάρξει ενημέρωση για το θέμα των προσφύγων στην Πιερία, από την Αστυνομική Διεύθυνση, το Στρατό, την Εκκλησία, τις Ενώσεις Ξενοδόχων και την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες. Η σύσκεψη θα φιλοξενηθεί στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Δίου-Ολύμπου στο Λιτόχωρο, τη Δευτέρα 4 Απριλίου στις 6:30 το απόγευμα.

Αλληλεγγύη στα παιδιά των προσφύγων Ταυτόχρονα, το Σωματείο Επαγγελματιών Λιτοχώρου (ΣΕΛ), εκφράζοντας την επιβαλλόμενη αλληλεγγύη προς τους πρόσφυγες που φιλοξενούνται σε συγκεκριμένο κάμπινγκ του Βαρικού, καλεί όλους τους επαγγελματίες και κατοίκους του Δήμου Δίου-Ολύμπου, να προσφέρουν ότι μπορούν για τα παιδιά των προσφύγων που αριθμούν τα 154, ηλικίας, από βρέφη έως 10 ετών (94) και 10 ετών έως 18 ετών (60). Τα είδη που θα έδιναν ιδιαίτερη χαρά σε αυτά τα παιδιά, είναι μεταξύ άλλων, Παιχνιδάκια-κουκλάκια-μπαλόνια, Είδη ζωγραφικής, Σοκολατοειδή, Καραμέλες, Πατατάκια κλπ και ότι άλλο επιθυμείτε. Τα είδη θα συγκεντρώνονται καθημερινά στα γραφεία του Σωματείου Επαγγελματιών Λιτοχώρου (ΣΕΛ), Αγ. Νικολάου 15 Κτήριο Δήμου (δίπλα στα ΚΕΠ) και ώρες 18:00 – 21:00.