Τα Ολύμπια Νέα

Τοπικά Νέα

Διευρύνεται το δίκτυο αλληλεγγύης

Στο πλευρό των προσφύγων και ο Ιατρικός Σύλλογος ΠιερίαςIMG_6887

Γιατροί μέλη του συλλόγου θα παρέχουν σε καθημερινή βάση ιατρική υποστήριξη στα Κέντρα προσφύγων στην Κατερίνη. Ωστόσο ο Ιατρικός Σύλλογος υπογραμμίζει οτι βαασικός πυλώνας παροχής Υγειονομικής Περίθαλψης είναι οι Κρατικές Δομές του ΕΣΥ μαζί με τις Υγειονομικές Υπηρεσίες του Στρατού

Την εθελοντική συνδρομή των μελών του, στην παροχή υπηρεσιών υγείας προς τους πρόσφυγες, ζητά ο Ιατρικό Σύλλογος Πιερίας, όπως προέκυψε μετά τη συνάντηση που είχε το ΔΣ του Συλλόγου με τον εντεταλμένο σύμβουλο του Δήμου Κατερίνης Νίκο Παπαζιώγα.

Ο κ. Παπαζιώγας στη συνάντηση που είχε με το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου, μετέφερε το αίτημα της Δημοτικής Αρχής (ως συντονίστρια αρχή επί του προσφυγικού) για εθελοντική συνδρομή μελών του Ιατρικού Συλλόγου στα τρία υπαίθρια κέντρα φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών που λειτουργούν στην Πιερία. Όπως διευκρινίστηκε, η εθελοντική συνδρομή των γιατρών της Πιερίας για τις επόμενες δύο ή τρεις εβδομάδες, κρίνεται απαραίτητη. Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο Ιατρικός Σύλλογος τονίζει οτι ως «εκ του νόμου θεματοφύλακας της Δημόσιας Υγείας», έχει από μηνός διενεργήσει συσκέψεις και συζητήσεις με άλλους Υγειονομικούς Φορείς (Οδοντιατρικό Σύλλογο Πιερίας-Φαρμακευτικό Σύλλογο Πιερίας καθώς και το Περιφερειακό Τμήμα Κατερίνης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και της Ερυθράς Ημισελήνου) και έχει προσκαλέσει μέσω mail αλλά και ανακοίνωσης στην Ιστοσελίδα του τους ιατρούς της Πιερίας για εθελοντική συμμετοχή με συνεχώς αυξανόμενη ανταπόκριση. Έτσι σε λιγότερο από 24 ώρες από την κατάθεση του επίσημου αιτήματος του Δήμου Κατερίνης αναμένεται να αρχισει την υγειονομική υποστήριξη των κέντρων φιλοξενίας αρχικά από τη Χράνη, με παρουσία κλιμακίων κατά τις μεσημεριανές ώρες ώστε να μπορούν τόσο οι ιατροί του ΕΣΥ όσο και οι ιδιώτες ιατροί να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους. Παράλληλα, χαιρετίζει την απόφαση της Δημοτικής Αρχής για συντονισμό της Δράσης όλων των εμπλεκομένων φορέων, ενώ υπογραμμίζει πως θεωρεί βασικό πυλώνα παροχής Υγειονομικής Περίθαλψης τις Κρατικές Δομές του ΕΣΥ (Νοσοκομεία-Κέντρα Υγείας-Περιφερειακά Ιατρεία) μαζί με τις Υγειονομικές Υπηρεσίες του Στρατού. Στην ανακοίνωση τονίζει επίσης οτι «Υποστηρίζει την ενίσχυση του εθελοντισμού ιδιαίτερα με τη στήριξη και καθοδήγηση του Ιατρικού Συλλόγου Πιερίας σε θέματα υγείας και προσκαλεί τα Μέλη του Ε.Ε.Σ. σε συντονισμένη δράση. -Προσβλέπει στην κατά το δυνατόν ταχύτερη επίλυση της διαμονής των προσφύγων-μεταναστών και μετεγκατάστασή τους σε κτιριακές δομές διότι η μακροχρόνια υπαίθρια διαβίωση σε σκηνές αποτελεί επιβαρυντικό παράγοντα τόσο για την υγεία των ατόμων του καταυλισμού όσο και για τη Δημόσια Υγεία καθώς επίσης δυσχεραίνει σημαντικά την ορθή παροχή ιατρικών υπηρεσιών. -Υπογραμμίζει την κατεπείγουσα ανάγκη προμήθειας φαρμακευτικού-υγειονομικού υλικού και εμβολίων. -Παροτρύνει τα Μέλη του να δηλώσουν συμμετοχή στα γραφεία του Συλλόγου καθώς και στα τηλ. του Προέδρου και του Γραμματέα και το εβδομαδιαίο πρόγραμμα των συμμετοχών θα ανακοινώνεται μέσω της ιστοσελίδας του Συλλόγου.»