Τα Ολύμπια Νέα

Τοπικά Νέα

Δικαίωση Μάρδα!

Σε «ξένα χέρια» τα 49 στρέμματα στην ακτή Καλλιθέας4

Παρά τις συνεχείς διαβεβαιώσεις των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ οτι το θέμα της εκποίησης των 49 παραθαλάσσιων στρεμμάτων της Καλλιθέας δεν θα προχωρήσει από το ΤΑΙΠΕΔ, τελικά η διαδικασία ολοκληρώθηκε κανονικά χθες (όπως προβλέπονταν) με τρεις επενδυτές να καταθέτουν δελεαστικές προσφορές.

Από το άνοιγμα των φακέλων, προέκυψε οτι υπήρξε επενδυτικό ενδιαφέρον, για μια παραθαλάσσια έκταση που υπό προϋποθέσεις μπορεί να προσφέρει ανάπτυξη στην περιοχή και δημιουργία πολλών θέσεων εργασίας.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, δύο από τους ενδιαφερόμενους ήταν Έλληνες (εις εκ των οποίων δραστηριοποιείται στην Πιερία), ενώ ο τρίτος επενδυτής είναι από τη Συρία όπου μέχρι την έναρξη του πολέμου, κυριαρχούσε στην αγορά υφασμάτων, καπνού και ζωοτροφών. Η προσφορά που κατέθεσε η συριακών συμφερόντων πολυεθνική εταιρεία, φαίνεται να είναι η πιο συμφέρουσα ενώ ο σχεδιασμός της για το μέλλον της περιοχής, συνδέεται με την παραμονή και φιλοξενία εκατοντάδων Σύριων στην Πιερία.
Λεπτομέρειες του πρότζεκτ δεν έγιναν γνωστές, ωστόσο αν τελικά ο συγκεκριμένος επενδυτής θα είναι ο νέος ιδιοκτήτης της έκτασης θα πρέπει να ακολουθήσει σειρά «αλλαγών» (και ιδιαίτερα χρονοβόρων) για να ξεκινήσει η υλοποίηση των σχεδίων του, αφού οι χρήσεις γης στην περιοχή δεν αφήνουν πολλά περιθώρια.
Η ολοκλήρωση του διαγωνισμού, όπως ήταν λογικό, δημιούργησε ενόχληση στους βουλευτές Πιερίας του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και στον Δήμο Κατερίνης, αφού είχαν λάβει διαβεβαιώσεις οτι η έκταση δεν θα εκποιηθεί μιας και υπήρχε και ανάλογο γραπτό αίτημα από το Δήμο μας.
Η εξέλιξη όμως, φαίνεται να δικαιώνει τον υφυπουργό Εξωτερικών Δημήτρη Μάρδα, ο οποίος τις προηγούμενες μέρες δέχθηκε τα πυρά της αντιπολίτευσης για τις «σκέψεις» του, να δώσει κίνητρα σε πρόσφυγες που έχουν την οικονομική δυνατότητα να επενδύσουν στην χώρα μας. Μπορεί η επένδυση να μην προέρχεται άμεσα από τους πρόσφυγες που βρίσκονται στην Πιερία, όμως η παρουσία τους στο νομό μας ήταν καταλυτική στην απόφαση του Σύριου μεγιστάνα
Για την ολοκλήρωση του διαγωνισμού, αλλά και το ποιος τελικά θα επιλεγεί ως ο νέος ιδιοκτήτης της έκτασης, αναμένεται ανακοίνωση όχι μόνο από το ΤΑΙΠΕΔ, αλλά και από το γραφείο τύπου του υφυπουργού Εξωτερικών Δημήτρη Μάρδα, ο οποίος δικαιώθηκε πλήρως από τις εξελίξεις.
Ελπίζουμε, την ίδια επιτυχία, να έχουν οι σκέψεις του κ. Μάρδα και για τον Όλυμπο, αφού τέτοιες καλές ειδήσεις παρουσιάζονται μόνο μια φορά το χρόνο!