Τα Ολύμπια Νέα

Τοπικά Νέα

Μαθητές και… διακριθέντες δημοσιογράφοι!

1ο βραβείο «Καλύτερης Εφημερίδας Γυμνασίου» για «ΤΑ Μαθητικά ΝΕΑ» του 4ου Γυμνασίου Κατερίνης1

Το σχολείο της πόλης μας, απέσπασε το πρώτο βραβείο σε διαγωνισμό του δημοσιογραφικού συγκροτήματος «Μακεδονία»

Το Δημοσιογραφικό Συγκρότημα «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» διοργάνωσε τον 3ο Διαγωνισμό Μαθητικής Εφημερίδας. Η κριτική επιτροπή αποτελούνταν από την επίκουρη καθηγήτρια στο τμήμα δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του ΑΠΘ Δήμητρα Δημητρακοπούλου, τον γενικό διευθυντή της ΕΣΗΕΜΘ Γιάννη Κοτσιφό και τους δημοσιογράφους της «Μ» Άγγελο Βάσο και Σοφία Χριστοφορίδου.
Στο διαγωνισμό συμμετείχαν 33 γυμνάσια και λύκεια της Κεντρικής Μακεδονίας και το 1ο βραβείο «Καλύτερης Εφημερίδας Γυμνασίου» απονεμήθηκε «ΣΤΑ Μαθητικά ΝΕΑ», την εφημερίδα του 4ου Γυμνασίου Κατερίνης. «ΤΑ Μαθητικά ΝΕΑ» τιμήθηκαν με το 1ο βραβείο για τρίτη συνεχόμενη χρονιά σε πανελλήνιους διαγωνισμούς μαθητικών εντύπων. Τη συντακτική ομάδα «ΤΩΝ Μαθητικών ΝΕΩΝ» αποτελούν μαθητές και μαθήτριες της Β΄ και Γ΄ τάξης του 4ου Γυμνασίου Κατερίνης, ενώ υπεύθυνη καθηγήτρια έκδοσης της εφημερίδας και επιμέλειας των κειμένων των μαθητών είναι η φιλόλογος κ. Ευαγγελία Κανάλη.
Η τελετή απονομής των βραβείων πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 10 Μαρτίου, στις 12.00 μ.μ., στο χώρο Τέχνης και Πολιτισμού Lab΄Αttoir, στα Παλιά Σφαγεία της Θεσσαλονίκης παρουσία των μαθητών που συμμετείχαν στον διαγωνισμό, των υπεύθυνων καθηγητών τους, εκπροσώπων της τοπικής κοινωνίας και προσωπικοτήτων από τον χώρο της πολιτικής, της δημοσιογραφίας, αλλά και από την ακαδημαϊκή κοινότητα. Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης συζητήθηκε ακόμη το Προσφυγικό, θέμα με βάση το οποίο βραβεύτηκαν και τα άρθρα των μαθητών.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης και ο Υπεύθυνος Προστασίας της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα Πέτρος Μάστακας, οι οποίοι αρχικά αναφέρθηκαν στο ανθρώπινο δράμα που ζουν οι πρόσφυγες. Στη συνέχεια ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης δήλωσε ότι τα έντυπα αργοπεθαίνουν καθώς όπως είπε χαρακτηριστικά απευθυνόμενος στους μαθητές «τα μηχανάκια που κρατάτε στα χέρια σας, υπερισχύουν». Τους παρότρυνε μάλιστα να υιοθετήσουν τη βασική διαδικασία της δημοσιογραφίας, αυτή της επιβεβαίωσης της πληροφορίας και να μην υιοθετούν άκριτα ότι γράφεται στα social media και στο διαδίκτυο γενικότερα. Ο κ. Μάστακας συνέστησε στους επίδοξους νέους δημοσιογράφους: «Ζήστε, ψάξτε, ρωτήστε, μιλήστε».
Την πετυχημένη εκδήλωση στην κατάμεστη αίθουσα Lab΄Αttoir παρουσίασε η δημοσιογράφος Σοφία Χριστοφορίδου η οποία αναφέρθηκε στην ιστορική πορεία της εφημερίδας και του δημοσιογραφικού συγκροτήματος «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ».