Τα Ολύμπια Νέα

Κοινωνικά

Γιορτή στη βροχή!

Μαζική συμμετοχή στον Διεθνή Ημιμαραθώνιο «Δίον»1

Με 800 και πλέον συμμετοχές στον κυρίως αγώνα και σε όλα τα παράλληλα αγωνίσματα και παρά τις άστατες καιρικές συνθήκες διεξήχθη την Κυριακή, ο 7ος Διεθνής Ημιμαραθώνιος «ΔΙΟΝ».

Όπως είναι γνωστό ο αγώνας – θεσμός διοργανώθηκε από τον Αθλητικό Πολιτιστικό Σύλλογο Δρομέων Πιερίας «ΖΕΥΣ», ενώ υποστηρίχτηκε από την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας, τον Δήμο Δίου – Ολύμπου, υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης & Πλαταμώνος και της Ελληνικής Ομοσπονδίας Συλλόγων Λαϊκού Μαζικού Αθλητισμού και Υπεραποστάσεων. Καθοριστική στην ιδιαίτερα επιτυχημένη φετινή διοργάνωση – αφετηρία και τερματισμός της οποίας, ήταν το Κέντρο Μεσογειακών Ψηφιδωτών Δίου – υπήρξε η συνδρομή συλλόγων και εθελοντικών οργανώσεων της Πιερίας, η στήριξη των χορηγών και όλων των τοπικών και περιφερειακών μέσων ενημέρωσης. Για την ιστορία, οι τρεις πρώτοι και πρώτες, στις γενικές κατηγορίες ανδρών και γυναικών αντίστοιχα ήταν: Κατηγορία ανδρών: Γεώργιος Σικαλος (Σύλλογος Μαραθονοδρόμων Σερρών 1:15:41), Βασίλης Θεοδωσιάδης (STOIKOS TRAINING 1:17:16) και Νίκος Νεοφώτιστος (ΣΔΥ Κοζάνης 1:18:57) Κατηγορία γυναικών: Βασιλική Καραγεωργάκη (STOIKOS TRAINING 1:29:18), Ειρήνη Μιχαλά (STOIKOS TRAINING 1:29:44) και Βασιλική Κωνσταντινοπούλου (STOIKOS TRAINING 1:30:42) Όπως επισημαίνει ο πρόεδρος του συλλόγου Αλέξανδρος Πούλιος: «Από την ημέρα της ίδρυσής του έως σήμερα ο σύλλογός μας συνεχίζει αδιάλειπτα να προσθέτει το δικό του λιθαράκι στην ανάπτυξη του μαζικού αθλητισμού στην Πιερία. Ευχαριστώ θερμά όλους όσοι αψήφησαν το κρύο και τη βροχή και βρέθηκαν στην εκκίνηση, αλλά και όλα τα μέλη μας, που έδωσαν δυναμικό παρών σε καίριες οργανωτικές θέσεις του αγώνα. Τα θετικά μηνύματα των δρομέων από κάθε γωνιά της χώρας, από την Κύπρο (αδελφοποιημένο σωματείο «Περικλής Δημητρίου» & Σωματείο ΕΥ ΖΗΝ) και άλλες χώρες μας δίνουν δύναμη να συνεχίσουμε. Παράλληλα αποδεικνύουμε απτά ότι Αθλητισμός, Πολιτισμός και Αλληλεγγύη αποτελούν για μας έννοιες αλληλένδετες. Στο πλαίσιο αυτό, εντάσσεται η πρωτοβουλία του Συλλόγου μας για την ενίσχυση μέσω του αγώνα, του έργου που επιτελεί το Εκκλησιαστικό Γηροκομείο».

Παράλληλα αγωνίσματα
Μια πανέμορφη διαδρομή διανύθηκε από όλους όσοι επέλεξαν να περπατήσουν τα 5 χιλιόμετρα του Αγώνα «Σωτήριος Ζγιάλτος», ενός αγώνα που έχει καθιερωθεί και είναι αφιερωμένος στην μνήμη του αξέχαστου μέλους του συλλόγου. 200 περίπου άτομα όλων των ηλικιών περπάτησαν παράλληλα με τον Αρχαιολογικό χώρο του Δίου, ενώ σε όλους τους αθλητές η διοργάνωση απένειμε πρωτότυπο αναμνηστικό μετάλλιο.
Εξάλλου, με μεγάλη οργανωτική επιτυχία και παρά τη βροχή διεξήχθησαν και οι παιδικοί αγώνες δημοτικών και γυμνασίων.