Τα Ολύμπια Νέα

Κοινωνικά

Πολυδιάστατο και πλούσιο πρόγραμμα

Οι «Εαρινές Ημέρες Μουσών» πραγματοποιούνται με την υποστήριξη του Δήμου Κατερίνης και του ΟΠΠΑΠA

Τον καθιερωμένο ανοιξιάτικο πολιτιστικό κύκλο εκδηλώσεων – δραστηριοτήτων υπό τον τίτλο «Εαρινές Ημέρες Μουσών», ο οποίος καλύπτει ένα ευρύ φάσμα εκφάνσεων της τέχνης και του πολιτισμού διοργανώνει και φέτος η Εστία Πιερίδων Μουσών, με την υποστήριξη του Δήμου Κατερίνης και του Οργανισμού Πολιτισμού (ΟΠΠΑΠ).

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων, η αυλαία των οποίων ανοίγει στις 5 Μαρτίου και ολοκληρώνεται στις 18 Ιουνίου, παρουσιάστηκε σήμερα στη διάρκεια συνέντευξης τύπου στην Αστική Σχολή.
Ο πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού (ΟΠΠΑΠ) Θόδωρος Παυλίδης, οικοδεσπότης στη σημερινή συνέντευξη τύπου, αφού μετέφερε το χαιρετισμό και τα συγχαρητήρια του Δημάρχου Κατερίνης Σάββα Χιονίδη, χαρακτήρισε το πρόγραμμα των εκδηλώσεων «πολυδιάστατο και πλούσιο, αντάξιο της πολύχρονης διαδρομής της Εστίας Πιερίδων Μουσών, που απευθύνεται σε όλους τους κατοίκους».
Ο κος Παυλίδης πρόσθεσε ότι είναι από πλευράς του δήμου, «άλλη μια απάντηση στην παρατεταμένη κρίση, η οποία δεν επιτρέπουμε να κρατά την πόλη σε κατήφεια και η πολιτιστική παράμετρος είναι ιδιαίτερα σημαντική προς την κατεύθυνση αυτή» εξήγησε χαρακτηριστικά.
Όπως σημείωσε ο πρόεδρος της Εστίας Πιερίδων Μουσών, Γρηγόρης Μιτσοκάπας «Είναι η έκτη συνεχόμενη χρονιά που υλοποιείται αυτή η ιδέα που είχε ο επίτιμος πρόεδρος της Ε.Π.Μ. Κώστας Κωνσταντινίδης. Συνδρομείς και συμπαραστάτες μας είναι ο Δήμος Κατερίνης και οι χορηγοί μας, οι οποίοι μας δίνουν την δυνατότητα να προσφέρουμε αυτές τις εκδηλώσεις δωρεάν στους συμπολίτες μας. Τους ευχαριστούμε».
Από την πλευρά του, ο καλλιτεχνικός διευθυντής των εκδηλώσεων Ευθύμιος Μαυρίδης τόνισε: «Η Εστία Πιερίδων Μουσών πραγματοποιεί το πρόγραμμα για έκτη συνεχόμενη χρονιά. Φέτος φιλοξενούμε συνολικά 35 εκδηλώσεις, κύριος στόχος και σκοπός των οποίων είναι να ενδυναμώσει το ντόπιο καλλιτεχνικό δυναμικό δίνοντας τους βήμα έκφρασης και παρουσίασης του έργου και των δημιουργιών τους στο κοινό της Πιερίας. Πολύτιμοι αρωγοί σε αυτή την προσπάθειά μας ήταν και είναι ο Δήμος Κατερίνης και οι χορηγοί μας».
Αξίζει να σημειωθεί, ότι, η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη