Τα Ολύμπια Νέα

Τοπικά Νέα

Δικάζεται για το φόνο της φίλης του

Την Τετάρτη η δίκη για το φόνο της άτυχης κοπέλας το καλοκαίρι του 2014 στην ΚατερίνηDika

Στις δικαστικές αίθουσες της Θεσσαλονίκης αναμένται να παιχτεί ένα ακόμη μέρος του δράματος, που ξεκίνησε το καλοκαίρι του 2014 και αφορά τη δολοφονία νεαρής κοπέλας στην Κατερίνη.

Η δολοφονία της Μ.Κ., είχε συγκλονίσει όχι μόνο την τοπική κοινωνία, αλλά και το πανελλήνιο, αφού για μήνες συγγενείς και φίλοι την θεωρούσαν εξαφανισμένη. Τελικά τον φόνο της άτυχης κοπέλας ομολόγησε μήνες μετά ο φίλος της, ο οποίος την Τετάρτη θα καθίσει το εδώλιο του κατηγορουμένου στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης Σύμφωνα με τη δικογραφία, ο φίλος του θύματος, κατηγορείται οτι στις 24 Ιουνίου του 2014 σε εγκαταλειμμένη οικία της Κατερίνης, επιτέθηκε με μαχαίρι (σουγιά) στην κοπέλα και της κατάφερε «δύο καίρια πλήγματα» στην καρδιά που είχαν ως αποτέλεσμα το θάνατό της. Μετά το φόνο σκέπασε κι εγκατέλειψε το πτώμα, πέταξε το μαχαίρι και τη τσάντα της άτυχης κοπέλας και κράτησε το κινητό της, το οποίο άνοιγε συχνά για να ελέγχει ποιοι την ψάχνουν κι εάν τον υποπτεύονται, ενώ χρησιμοποιούσε το κινητό της εισάγοντας σε αυτό άλλη κάρτα που ήταν σε τρίτο όνομα. Χαρακτηριστικό είναι οτι όχι μόνο απέκρυψε το έγκλημα, αλλά ρωτούσε κοινούς φίλους, ακόμη και την μητέρα της κοπέλας, αν είχαν κάποιο νέο της, καθησυχάζοντάς τους ότι αυτή θα εμφανισθεί. Ο ίδιος φέρεται να προώθησε στον τύπο ανακοινώσεις της «Γραμμή Ζωής SILVER ALERT», ενώ με την αναζήτηση της άτυχης κοπέλας ασχολήθηκε και η τηλεοπτική εκπομπή «Φως στο τούνελ».

Το «χρονικό» της σύλληψης
Ο κατηγορούμενος, τον Αύγουστο του 2014 ανακρίθηκε από τις αστυνομικές αρχές στις φυλακές Λάρισας όπου ήταν κρατούμενος για άλλη υπόθεση κι όχι μόνο δεν ομολόγησε το έγκλημα, αλλά «έστησε» και μια ψεύτικη ιστορία σύμφωνα με την οποία το θύμα δεν πήγε στο ραντεβού τους κι ότι είχε φύγει από την Κατερίνη!
Τελικά οι αστυνομικές αρχές σε συνεργασία με τις εταιρίες κινητής τηλεφωνίας παρακολούθησαν την κίνηση του κινητού τηλεφώνου της άτυχης κοπέλας και κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι το κατείχε ο φίλος της, τον οποίο και συνέλαβαν αρχές Δεκέμβρη του 2014. Εκεί, αφού του έθεσαν υπόψη του όλα τα στοιχεία, τελικώς ομολόγησε το έγκλημά του.
Η κατηγορία για την οποία δικάζεται από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης, είναι οτι «αποφάσισε και τέλεσε την ανθρωποκτονία σε ήρεμη ψυχική κατάσταση». Αυτό σημαίνει ότι δεν συνέτρεχε στον κατηγορούμενο κάποια διατάραξη των πνευματικών του λειτουργιών ή της συνείδησής του σε βαθμό που να μην αντιλαμβανόταν τι έκανε.
Ο ίδιος στην απολογία του ισχυρίζεται ότι είναι τοξικομανής και πως εκείνη την ημέρα είχε κάνει χρήση ναρκωτικών ουσιών, είχε χάσει τα λογικά του, ήταν θολωμένος, δεν ήξερε τι έκανε κ.λπ. με σκοπό να του αναγνωρισθεί μειωμένη ικανότητα για καταλογισμό, κι έτσι να του επιβληθεί ελαττωμένη ποινή.
Δικηγόρος της οικογένειας του θύματος είναι ο Μανόλης Παπάς.