Τα Ολύμπια Νέα

Κοινωνικά

Η οικοτεχνία στο χθες και στο σήμερα

Τη Δευτέρα στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Αν. Ολύμπουαφίσα

Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ανατολικού Ολύμπου στο πλαίσιο του Έργου «Δράσεις Δια Βίου Μάθησης για το Περιβάλλον και την Αειφορία» στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, το οποίο χρηματοδοτείται από Εθνικούς Πόρους, πραγματοποιεί σε συνεργασία με τους τοπικούς συλλόγους και τους κατοίκους του Νέου και του Παλιού Παντελεήμονα ημερίδα με θέμα: «Η Οικοτεχνία στο Χθες και στο Σήμερα – η Οικοτεχνία μέσα από την παρασκευή οικολογικών καλλυντικών και κηραλοιφών στο σπίτι μας».

Στην ημερίδα περιλαμβάνονται εισηγήσεις που αφορούν στην πορεία της οικοτεχνίας και τη σημασία της στο πέρασμα του χρόνου, την παρασκευή οικολογικών καλλυντικών και κηραλοιφών στο σπίτι μας ως μορφή οικοτεχνίας και στα βασικά υλικά που χρειαζόμαστε για την παραπάνω ενασχόληση καθώς και εργαστήρια όπου θα παραχθούν οικολογικά καλλυντικά με βάση το ελαιόλαδο, το μελισσοκέρι, τα άλατα, τα αιθέρια έλαια και τα βότανα. Η ημερίδα θα διεξαχθεί στο κτήριο του Κ.Π.Ε. Ανατολικού Ολύμπου στον Π. Παντελεήμονα τη Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου 2016 και θα είναι ανοιχτή προς το κοινό. Καλό θα ήταν όσοι ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στα εργαστήρια της ημερίδας να φέρουν μαζί τους ένα μεσαίου ή μεγάλου μεγέθους μπρίκι και ένα μιξεράκι του καφέ (ανά 2-3 άτομα).

Το πρόγραμμα της ημερίδας 16:30 – 17:00 Προσέλευση 17:00 – 17:20 Το Κ.Π.Ε. Ανατολικού Ολύμπου, Φορέας Εκπαίδευσης και Ενηλίκων, Στάθη Μαρία-Αναπληρώτρια Υπεύθυνη Λειτουργίας του Κ.Π.Ε. Ανατολικού Ολύμπου 17:20 – 17:40 Η Οικοτεχνία στο Χθες και στο Σήμερα, Γεροφωκά Αναστασία- Εκπαιδευτικός ΠΕ02 17:40 – 17:50 Η παρασκευή οικολογικών καλλυντικών και κηραλοιφών στο σπίτι μας ως μορφή οικοτεχνίας, Μπεκιροπούλου Βικτωρία- Υπεύθυνη του ΚΠΕ Αν. Ολύμπου 17:50 – 18:00 Το ελαιόλαδο ως καλλυντικό, φάρμακο και βάση για την παρασκευή οικολογικών καλλυντικών, Κάκαλου Ιωάννα- Μέλος Π.Ο. του ΚΠΕ Αν Ολύμπου 18:00 – 18:10 Τα αιθέρια έλαια και οι φαρμακευτικές τους ιδιότητες, Μπεκιροπούλου Βικτωρία 18:10- 18:30 Διάλειμμα 18:30: 20:30 Εργαστήρια παρασκευής οικολογικών καλλυντικών (ενυδατική κρέμα του Γαληνού, κηραλοιφή για κρυολόγημα, «βόμβες» οξυγόνου για το μπάνιο) με βάση το ελαιόλαδο, τα αιθέρια έλαια και τα βότανα .Καϊμακάμη Ελένη, Γεροφωκά Αναστασία, Μπεκιροπούλου Βικτωρία, Στάθη Μαρία, Κάκαλου Ιωάννα 20:30– 21:00 Συζήτηση – Αξιολόγηση