Τα Ολύμπια Νέα

Κοινωνικά

Με τη δύναμη των Πιεριέων

Πραγματοποιήθηκε η Ετήσια Συνέλευση των Εταίρων του ΟΡΦΕΟ1

Για μια ακόμη φορά, επισημάνθηκε οτι ο θεσμός αντέχει κυρίως λόγω της διάθεσης των Πιεριέων να τον στηρίξουν. Τα μέλη του ΟΡΦΕΟ δεν ξέχασαν τον Κλέαρχο Γώττα

Η τακτική ετήσια απολογιστική συνέλευση των εταίρων του Οργανισμού Φεστιβάλ Ολύμπου, πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα στην αίθουσα της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας.

Ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου Γρηγόρης Παπαχρήστος παρουσίασε τον απολογισμό του 2015 του Φεστιβάλ Ολύμπου, τις πρωτοβουλίες που αναπτύχθηκαν για το θεσμό της τιμώμενης χώρας, που αποτελεί πλέον, όπως σημείωσε, το σταθερό συγκριτικό πλεονέκτημα του Φεστιβάλ και ανοίγει δρόμους για την περαιτέρω καλλιτεχνική και οικονομική και οικονομική ανάπτυξη της Πιερίας.
Για το 2016 τιμώμενη χώρα θα είναι η Ρουμανία.
Επισήμανε την εξαιρετικής σημασίας υποστήριξη των φορέων της Πιερίας, Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας, Δήμος Κατερίνης, Δήμος Δίου-Ολύμπου, Δήμος Πύδνας-Κολινδρού, Επιμελητήριο Πιερίας, που πραγματικά έδωσαν την δυνατότητα να πραγματοποιηθεί το Φεστιβάλ Ολύμπου σε εποχή της δύσκολης οικονομικής συγκυρίας .
Ευχαρίστησε επίσης τους ιδιώτες χορηγούς που παρά την οικονομική κατάσταση έδωσαν την δυνατότητα στο Φεστιβάλ Ολύμπου να συνεχίσει την διαδρομή ως κορυφαίου πολιτιστικού θεσμού της Βόρειας Ελλάδας με την πανελλήνια και διεθνή ακτινοβολία.
Ύστερα από πρόταση των Χαράλαμπου Ζαπουνίδη και Περικλή Χατζηγιάννη η συνέλευση τήρησε ενός λεπτού σιγή στην μνήμη του οραματιστή και ιδρυτή του Φεστιβάλ Ολύμπου αείμνηστου Κλέαρχου Γώττα.
Τοποθετήσεις για τον απολογισμό και προτάσεις και τον προγραμματισμό δράσης έκαναν οι Ιάκωβος Τασχουνίδης επίτιμος πρόεδρος του ΟΡ.ΦΕ.Ο, Χαράλαμπος Ζαπουνίδης, Ζαφείρω Κουσιοπούλου, Περικλής Χατζηγιάννης, Νίκος Πασχαλούδης, Μαρίκα Φωτοπούλου, Άννα Αθανασάκη, Νίκος Γραίκος, Κώστας Μυστακίδης.
Τον οικονομικό απολογισμό που εγκρίθηκε ομόφωνα παρουσίασε ο ταμίας της διοίκησης του Οργανισμούς Γιώργος Σαμαλής.
Τέλος η συνέλευση ενέκρινε ομόφωνα την εγγραφή των νέων εταίρων μελών.